Palworld izgubio preko 97% igrača na Steamu

0
44
palworld-izgubio-preko-97%-igraca-na-steamu

Palworld je objavljen 19. januara sa masovnim prijemom publike.

Bio je veliki hit sa preko 370K istovremenih igrača kada je objavljen. Iako se činilo da baza igrača nikada neće opasti, skoro tri meseca kasnije, Palword je izgubio 97% igrača na Steamu.

Obično se očekuje da igre gube igrače kako stare.

Međutim, nedavni primeri poput Helldivers i prošlogodišnjeg Baldur’s Gate 3 pokazali su da nekoliko izuzetaka nastavlja da privlači stotine hiljada igrača kasno u njihovom životnom veku.

Na primer, prvi je pokrenut ne tako dugo nakon Palworld. Danas je Helldivers 2 i dalje među najprodavanijim igrama na Steamu i beleži prosečne dnevne vrhunce istovremenih igrača od preko 250K igrača.

Ovo nagoveštava da je Palworld izgubio više igrača nego što je trebalo. Prosečni vrhovi istovremenih igrača su stalno opadali od lansiranja, a igra je danas prvi put zabeležila ovako nizak vrhunac istovremenih igrača.

Ipak, Palworld ima hiljade igrača u bilo kom trenutku, i ovo nikako nije loš broj igrača. Igra i dalje drži rekord za drugi najviši vrhunac istovremenih igrača na Steamu.

Očekuje se da će ovaj rekord održavati godinama unapred, a postoji nada za oživljavanje kada studio počne da pokreće novi sadržaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More