Paint the future – Chicory: A Colorful Tale

0
673

Da li ste ikada igrali igru koja vam daje tačno ono što vam treba, tačno kada vam treba? U prošlosti su nam Wandersong, Celeste i Mother 3 davali emocionalnu katarzu u vreme potrebe. Očigledno, u pokušaju da nam konkretno pomognu, programeri dveju bivših igara (i više) udružili su se da naprave Chicory: A Colorful Tale. Još jednom, Chicory je upravo takva igra koja nam je potrebna u ovom trenutku. Ranije smo bili sarkastični, ali ozbilјno se čini kao da nam čitaju misli.

U Picnic Province, jedna osoba je izabrana koja će koristiti magičnu četku i obojiti svet. Nakon što ostave njihov trag na svetu, na kraju prosleđuju četkicu sledećem Wielder-u. Ova tradicija se nastavlјa od pamtiveka. Najnoviji Wielder je Chicory, čiji je rad gotovo univerzalno popularan širom provincije. Jednog dana, odjednom sva boja nestane sa sveta i Chicory nigde nema! Kao domar Wielder Tower-a, otkrivate kako četke leže neposredno ispred Chicory-inve sobe i… pa, ne bi joj smetalo da je pozajmite na neko vreme, zar ne?

Nakon što ste preslatkog glavnog junaka nazvali po vašoj omilјenoj hrani (u našem slučaju Pancake) i uzeli četku, oslobodite se da istražujete i slikate svet kako želite. Svaka oblast koju posetite ima drugačiju paletu boja kroz koju možete da se krećete pritiskom na L1. Ako odaberete odabranu nijansu i kursor se pomeri u položaj desnim džojstikom, možete da započnete sa slikanjem pritiskom na L2 ili brisanjem sa R2. DualSense se ovde savršeno koristi, oba okidača imaju zadovolјavajući klik na njih, obaveštavajući vas kada će četka imati određeni otpor krećući se kroz linije. Svetlosna traka oko dodirne table zasjaće bilo kojom bojom koju koristite, a dodirnu tablu možete čak da koristite i za pomeranje četke ako želite. Bojanje na svakom ekranu je vrlo opuštajuće, mada ako ste perfekcionista poput nas i želite da uklonite svaki trag bele boje sa svake lokacije, moglo bi da postane pomalo zamorno do kasnije u igri kada otklјučate raznovrsnije moći, pa možda sačekajte to pre nego što napravite svet vašim remek-delom.

A Colorful TaleU vašem istraživanju na kraju ćete naići na vrlo sablasno drvo u Supper Woods, gde će stvari malo potamneti. Unutar drveta je tamna praznina u kojoj živi okato čudovište koje služi kao prva boss tučnjava. Nažalost, ove borbe su najslabiji deo igranja. To su segmenti poput pakla u kojima trebate da izbegavate napade dok istovremeno koristite četku da biste oštetili boss-a. Dovolјno je lako dok vas ne pogodi, zbog čega se sve na trenutak zamrzne i zumira vaš lik; vrlo je dezorijentisano. Primanje dva pogotka zaredom, što se dešava mnogo puta, imaće vremena da se premota na početak trenutne faze. Srećom kontrolne tačke su vrlo izdašne, pa ćete morati da se vratite samo nekoliko sekundi unazad. Neki napadi mogu da budu teški da parirate pre nego što se dogode, pa ima puno pokušaja i grešaka. Ovi segmenti su uglavnom za svrhe pripovedanja, što im je sjajan posao u tom aspektu, ali su ipak mogli koriste malo više poliranja.

A Colorful TaleZa ove neprijatnije trenutke, postoji ton mogućnosti pristupačnosti za pomoć igračima ovih neprijatnih trenutaka, postoji mnoštvo mogućnosti pristupačnosti koje pomažu igračima u igri. Možete da prilagodite količinu udaraca koje Pancake može da podnese, dodajte opciju da u potpunosti preskočite vaše boss-eve, omogućavaju upozorenje o sadržaju da se pripreme za određene scene ili ako je potrebno da preskočite, uključite „vlažne“ zvučne efekte i još mnogo toga. Odlično je videti igru koja tvrdi da je prijatno iskustvo za sve one koji slede taj deo „svi“, i iako smo lično trebali samo da koristimo samo ove opcije (iako bi voleli da vidimo šta su oni), sjajno ih je imati ako vam trebaju.

GamePlayChicory-eva Zelda inspiracija je vrlo, vrlo jasna jednom kada počnete da stičete nove sposobnosti i tako možete da istražite većinu sveta. Ne želimo da pokvarimo moći koje stičete, ali kada ih steknete jednom, vaš um počinje odmah da radi razmišljajući o mestima koje ste već videli i gde možete da ih koristite. One takođe otvaraju nove mogućnosti za rešavanje zagonetki, a neke od ovih zagonetki zaista mogu da testiraju vaše veštine razmišljajući izvan okvira. Sve znamenitosti su raštrkane zagonetke za slikanje, vreme, pa čak i zagonetke platforme. Pored napredovanja kroz glavnu priču, vaše nagrađivanje i rešavanje zagonetki su uglavnom kozmetički. Postoji nekoliko stilova četkice, kao što su simboli markica ili različitih vrsta poteza, ali ćete generalno pronaći novu odeću za Pancake. Čudno, ovde smo našli mnogo motivacije za istraživanje nego u tipičnim Zelda igrama. Pored želje za ispunjavanjem sveta, bili smo uzbuđeni da se susrećemo sa novim situacijama, karakterima i, naravno, nosimo previse slatke odeće. Nije pronađeno da nema pritiska da bi se pronašla ažuriranja tastera ili porazili teški neprijatelji, Picnic Province je opuštajuća i prijatna za boravak u njoj.

A Colorful TaleMuzika koju ćete čuti dok istražujete taj svet je apsolutno neverovatna. Kompozitor Lena Raine još jednom pokazuje njeno majstorstvo u njenom zanatu sa soundtrack-om eklektičnih melodija umirujućih klavirskih melodija, uzbudlјivog jazza i mračnih sintisajzera. Svaka pesma u ovoj igri je apsolutno veselјe za slušanje i nikada nije ostarila, čak i nakon što smo proveli previše vremena dovodeći grad Dinners da izgleda upravo onako kako smo želeli. Savršeno naglašava svaki trenutak i raspoloženje u igri, iako je i dalјe lepo slušati samostalno.

Verovatno to može da se vidi na slikama ekrana, ali Chicory je preslatka. Čak i samo sa crno-belim vizuelnim efektima, sve izgleda meko i simpatično što služi kao sjajan kontrast intenzivnim boss dizajnom. Bojenje u svetu služi samo da stvari izgledaju još lepše, bez obzira na vašu umetničku veštinu. Možete čak i da ukrasite gde god poželite nameštajem koji sakuplјate tokom igre, a koji će NPC-ovi zapravo koristiti. Kad smo već kod toga, likovi koje upoznate tokom putovanja su raznoliki i imaju puno stvari da kažu. Mnogo urnebesnih šala i srdačnih trenutaka možete da otkrijete, zajedno sa sporednim misijama koje ćete prihvatiti poput predaje pošte ili rešavanja misterije, tako da ćete želeti da iscrpite svačiji dijalog. Jedan sjajan detalј koji smo zaista cenili bio je kada smo naišli na lika po imenu Pancake, koji je zapravo priznao da delimo ime i vodimo jedinstveni dijalog sa tom situacijom. Takođe ima puno čudnih reprezentacija, s tim što jedan lik čak naglas izjavlјuje da su biseksualni umesto tipičnog iskakanja „Ne volim da me etiketiraju“.

Osvežavajuće je videti igru u ovako otvorenoj mešavini sa suptilnijim trenucima. Oh, i budite sigurni da povremeno pozovete mamu, ona može da vam da nagoveštaje ili samo neku emocionalnu podršku.

Dobro:

  • Slikanje se oseća dobro i zabavno je
  • Ogroman svet za otkrivanje pomoću zagonetki, odeće i stilova četkica
  • Priča i likovi su izvrsni
  • Neverovatan soundtrack
  • Mnogo mogućnosti pristupačnosti

Loše:

  • Boss bitke mogu da budu dezorijentišuće

Paint the future – Chicory: A Colorful Tale was last modified: 12 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Paint the future – Chicory: A Colorful Tale appeared first on ITNetwork.

Original Article