Padaju akcije Apple u Kini

0
51
padaju-akcije-apple-u-kini

Telefoni 23/H1


PCPress.rs Image

Nakon sve veće tezije između SAD i Kine padaju akcije Apple kompanije u Kini.

PCPress.rs Image

Apple je izgubio oko 200 milijardi dolara tržišne kapitalizacije tokom nekoliko dana kako rastu tenzije između SAD-a i Kine. Akcije Apple pale su u četvrtak za 3% i za 5% više tokom nedelje zbog izveštaja o zabrani upotrebe iPhone za kineske državne službenike.

O zabrani je najpre izvestio Wall Street Journal, koji je citirao neimenovane izvore koji kažu da Kina naređuje zavničnicima u centralnim vladinim agencijama da ne koriste iPhone ili druge telefone stranog brenda. Financial Times je citirao šest neimenovanih izvora u vladinim institucijama i državnim kompanijama, uključujući kompaniju za nuklearnu tehnologiju i bolnicu rekavši da im je rečeno da prestanu da koriste Apple telefone. Zabrana proširuje ranija ograničenja za korišćenje iPhone za poslovne potrebe.

„Peking nastoji da smanji svoju zavisnost od američke tehnologije, ali ova zabrana predstavlja značajnu prepreku za Apple, pošto je Kina njegovo najveće međunarodno tržište i čini oko 20% njegovih prihoda.“ – izjavila je Victoria Scholar, šef britanske platforme investicija.

Do sada Apple nije dao nikakav komentar.

Izvor: arkansasonline.com

PC Press Studio


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.