Porsche Panamera prvi je automobil koji će dobiti Huaweijevo novo tehnološko rješenje za samovozeće automobile koje mu omogućuje da prepoznaje i razumije okolinu. 

Projekt ‘RoadReader’ temelji se na umjetnoj inteligenciji, a iz Huaweija kažu da pomiče granice tehnologije prepoznavanja objekata i ujedinjuje mogućnosti učenja, brzine i performansi svojih uređaja koji koriste umjetnu inteligenciju. Kako navode, sustav za automobile bazira se isključivo na njihovim tehnologijama koje već od ranije koriste u pametnim telefonima. 

Panamera tako može prepoznati više od 1000 objekata, uključujući životinje, lopte, druga prijevozna sredstva i primijeniti odgovarajuće akcije za njihovo izbjegavanje. Sličan rad tog sustava vidjeli smo kod Mate 10 Pro telefona koji prepoznaje što snima kako bi prilagodio postavke fotoaparata. Foto: Huawei– Naši pametni telefoni već koriste mogućnost prepoznavanja objekata. Željeli smo vidjeti možemo li u kratkom vremenu postići da isti princip primijenimo na vozilima i to ne samo za njihovo pokretanje, već i da koriste mogućnosti umjetne inteligencije za izbjegavanje prepreka. Ako je naša tehnologija toliko inteligentna da postignemo to u samo pet tjedana, zamislite što još može – izjavio je Andrew Garrihy, marketing direktor za Huawei za tržište Zapadne Europe.

Ovaj projekt predstavit će i na sajmu u Barceloni gdje će se moći i isprobati ovakva Panamera.

Article source: https://www.24sata.hr/tech/ovu-porscheovu-jurilicu-vozit-ce-huaweijev-pametni-telefon-561881