Ovogodišnji iPhone X bi mogao koštati preko 1000 dolara

Prema nepotvrđenim informacijama, Apple iPhone 2018 linija će se sastojati od tri uređaja. Najslabiji model u ponudi će biti 6.1-inčni iPhone sa LCD ekranom. Iznad njega će se naći iPhone X naredne generacije, kao i iPhone X Plus sa 6.5-inčnim OLED ekranom. Analitičari sugerišu da će pomenuti iPhone od 6.1-inča imati konkurentnu cenu, ali su se o drugoj generaciji iPhone X modela pojavljivale kontradiktorne informacije kada je cena u pitanju.

Većina analitičara sugeriše da će iPhone X zadržati cenu od 1000 dolara, ili da će čak biti i u rasponu od 900 dolara, sok UBS analitičari plasiraju drugačiju teoriju. Specifično, analitičari tvrde da bi Apple mogao povećati cenu za iPhone X ove godine, sa 1000 na 1100 dolara.

Ne možemo sa sigurnošću znati da li će se ovo i obistiniti, dok Apple zvanično ne objavi novi telefon, tako da bi ove analize trebalo uzeti sa rezervom.

Istraživači kompanije UBS ističu da strategija određivanja cena za Apple iPhone ukazuje na to da će LCD iPhone biti namenjen najvećem broju kupaca, što će ostaviti više mesta i motiva za povećanje cene premijum iPhone-a. Moguće je da Apple smatra da su korisnici, koji traže najbolje od onoga što Apple može da ponudi, spremni da plate nekoliko stotina dolara više za OLED displej i brži hardver.

Izvor: BGR

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/ovogodisnji_iphone_x_bi_mogao_kostati_preko_1000_dolara-75705