Ovo je najstariji spot s više od milijardu pregleda na Jutjubu

Videospot za pesmu “Bohemian Rapsody” grupe “Queen” na Jutjubu je dosegao milijardu pregleda i tako postao novi rekorder, odnosno, prvi spot stariji od 1990. godine koji je prešao tu respektabilnu brojku.

Za to mu je trebalo nešto više od deset godina.

“Činjenica da naša muzika i dalje ima tako veliki utIcaj je neveroVatna i zahvaljujemo vam na tome”, objavili su na službenoj Facebook stranici članovi grupe “Queen”, a fanovima su poklonili i remasterizovanu HD verziju spota.

Spot za “Bohemian Rhapsody” premijerno je prikazan 20. novembra 1975. godine u emisiji “Top Of the Pops” i generalno se smatra prvim promotivnim muzičkim videospotom. Inspirisan je naslovnicom albuma “Queen II”, a režirao ga je Brus Gouers. Snimanje u studiju Elstree trajalo je samo tri sata.

Povodom Jutjub rekorda grupa je pokrenula i globalnu kampanju “You Are The Champions”, kojom pozivaju fanove širom sveta da se uključe u kreiranje novih spotova. Plesači, pevači, muzičari i vizuelni umetnici, naime, imaju priliku da budu u jednom od tri videospota, “A Kind Of Magic”, “Bohemian Rhapsody” i “Don’t Stop Me Now”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube

Original Article