Ovo je HomePod – stigli su prvi testni video snimci

HomePod je upravo stigao do prvih korisnika, u svrhu testiranja, koji su brzinom svetlosti napravili video snimke sa prvim utiscima. Prikupili smo njihova mišljenja, i takođe naveli razloge za i protiv.

Dočekali smo i ovaj dan, sa nešto zakašnjenja, ali je HomePod stigao u prve zemlje. Čuli smo mnoštvo glasina o pametnom kućnom zvučniku, znali smo njegove specifikacije i pozadinsku priču. Takođe, Rambo i prijatelji su saznali pregršt pojedinosti, i podelili ih sa nama. Sada kada je uređaj konačno ugledao svetlost dana, pogledajmo mogućnosti najnovijeg člana ekosistema.

Pre nego što se posvetimo testovima i kritikama, pogledajmo unboxing video. Koga bismo drugog odabrali nego iJustine, čiji video snimci su zaista prijatni za gledanje, pogotovo kada je jutro tmurno kao ovo.

Justine Ezarik je jedna od najmoćnijih tech influensera 2017. godine. Nakon dugogodišnjeg rada sa Apple-ovim proizvodima, i dalje sa velikim entuzijazmom otvara svaku kutiju. Ovaj put, nije morala da upotrebljava svoju impozantnu kolekciju noževa za otvaranje, ali je zamenila Sirino ime sa Alexom u prvih tri minuta…

Nastavimo sa pravim testom koji je sproveo The Verge. Kao i obično, napravili su neverovatan video sa dubokom analizom i poređenjem sa drugim zvučnicima. Naveli su dobre i loše atribute. Kada bi mogli da pogledamo samo jedan video o HomePod-u, onda bi to bio ovaj.

Za njim sledi kraći, ali kompletniji video. Ekipa Wall Street Journal-a testirala je HomePod, tačnije zvuk, pametne kućne funkcije, Sirino znanje i sve to su uporedili sa konkurencijom. HomePod je sa lakoćom prošao ispit, ali Siri ima još nekoliko stvari da nauči.

I na kraju, jednostavan zaključak iz CNet-a. Mali demo Smart Home-a, testiranje zvuka i nekoliko pitanja za Siri.

Da sumiramo!

Za

  • Najbolji zvuk ikad – bolji je od Google Home Maxa koji je mnogo veći. Apple-ovi inženjeri su uradili zaista dobar posao
  • Dobro se nosi sa pametnim kućnim dodacima koji su kompatibilni sa HomeKitom
  • ‘Hey Siri’ naredba radi savršeno, čak i sa udaljenosti ili u bučnoj prostoriji
  • Setovanje je jednostavno, a samokalibracija je izuzetno pametna
  • Siri je veselija

Protiv

  • Zaključava vas u ekosistem – možete da upravljate Spotifyem samo putem vašeg telefona
  • Ako je opcija omogućena, možete da zatražite da Siri pročita vaše poruke naglas, a ako je blokirana, ni vi ne možete da im pristupite
  • Nekoliko funkcija nedostaje – poput podrške za više prostorija i korisnika
  • Ekran na vrhu uređaja nije naročito informativan
  • Siri nije najinteligentnija asistentkinja ikada– ali budući da ta funkcija nije dostupna na našem jeziku, nismo previše zabrinuti zbog toga

Apple je podelio i nekoliko fotografija nakon lansiranja.

Testiranje se paralelno sprovodilo u nekoliko anehoičnih komora – najvećih u SAD-u. U jednoj od njih su radili na savršenom zvuku, u drugoj su razvili prepoznavanje glasa kako bi Siri pratila naše naredbe u svakoj situaciji, dok su u trećoj napravili savršeno korisničko iskustvo bez ikakve buke.

Sama komora leži na 28 tona betona. Paneli su debljine 30 centimetara, što je još 27 tona materijala, i ima 80 izolacionih nosača između stvarne komore i betonske ploče na kojoj se nalazi.

Komora je dizajnirana da bude na -2 dBA, što je niže od praga ljudskog sluha. U osnovi, ona pruža potpunu tišinu.

Apple-ovi inženjeri su uradili zaista dobar posao. Izgleda da su zaista želeli da naprave najbolji pametni kućni zvučnik – a gledajući HomePod, izgleda da su ostvarili svoj cilj. Jedina slaba karika je Siri, ali sam HomePod može da pomogne u razvoju asistentkinje.

Sa nestrpljenjem očekujemo dan kada ćemo ga i mi imati u rukama. Čim se to dogodi, testiraćemo ga i podeliti naše mišljenje.

Izvor: MacRumors


Article source: http://imagazin.rs/ovo-je-homepod-stigli-su-prvi-testni-video-snimci/