Overwatch 2 i Call of Duty gube igrače

0
47
overwatch-2-i-call-of-duty-gube-igrace

Novi izveštaji nam prikazuju da je kod video igara Overwatch 2 i Call of Duty: Warzone 2 došlo do smanjenja broja registrovanih igrača. Ovo su najnovija izdanja u ovim izvanrednim franšizama i oba ova naslova su bila veoma očekivana od strane igrača. Međutim, novi podaci ipak pokazuju loš ishod za Activison Blizzard. 

Za one koji ne znaju, Microsoft i dalje pokušava da kupi Activision Blizzard, međutim ova akvizicija je blokirana nedavno. Bez obzira na ovo, Warzone 2 i Overwatch 2 nisu prestali sa izbacivanjem novog sadržaja kako bi igrači bili zadovoljni i zainteresovani. Međutim, nove informacije o ovim igrama su stvorile brige za ovu zajednicu. 

Najnoviji finansijski izveštaji iz Activison Blizzard govore kako je za ove dve igre došlo do pada broja igrača čak pre završetka njihove prve godine. Overwatch 2 je objavljen prošle godine u oktobru i došlo je do pada broja igrača od čak 18 miliona. 

Ova igra je trenutno u svojoj 4. sezoni koja je dodala novog herooja Lifeweaver-a i novu Telanis mapu – prvu mapu napravljenu od strane zajednice. Nažalost, ova igra je imala nekoliko problema, kao što su bagovi, kvarovi i druge smetnje.

A Call of Duty: Warzone 2 je ove nedelje otpočeo sa svojom trećom sezonom koja je donela nove modove i dodatak battle royale, kao i novu Gulag mapu. Ali, nažalost, izgleda da je i za ovom igrom prošao hajp, jer je došlo do gubitka 13 miliona igrača. Warzone 2 je u početku dobijao 14 miliona igrača mesečno i dostigao je prosek od 111 miliona mesečnih igrača, ali sada se situacija menja.

Da li će se ovaj trend nastaviti ili će ove igre uspeti da održe igrače i svoju poziciju na tržištu? Da li ste vi jedan od igrača koji su odustali od ovih igara?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More