Overpass

0
393

Što se tiče trkačkih igara na PlayStationu 4, Overpass nudi nešto prilično jedinstveno. U ovoj igri iz Bigben Interactive-a, vi ste protiv zemlјe dok što brže prelazite oštre terene u ATV-ovima i bugovima. To je svakako nov koncept, ali nažalost igra je otprilike rafinisana koliko i neobične stene na koje biste trebali da se penjete.

Igra je uramlјena da bude relativno realistična, sa vašim vozilom koje reaguje na različite površine i treba da prebacite na blokadu diferencijala kada je to potrebno. Ako vozite ATV, moraćete da imate na umu i podelu težine, jer položaj vozača može da donese sve razlike dok upravljate preko zeznutih prepreka. U tom pogledu, Overpass radi prilično pristojan posao; bilo da se radi o prepreci ili usponu na brdo, zaista morate da se borite protiv fizičkog sistema da biste osvojili stazu.

OverpassNažalost, ovo je mesto gde igra delom propada. Svakako, suđeno vam je da se osećate kao da se borite sa pejzažem, ali češće od toga pejzaž pobeđuje. Izuzetno je lako srušiti se ili doći u položaj u kojem je gotovo nemoguće krenuti napred. Možete da se restartujete kad god to zatrebate, ali ravnoteža se oseća nestalo. Ovo je veoma neoprostiva igra, pogotovo jer ćete takođe biti kažnjeni zbog probijanja barijere ili prelaska određenih prepreka na pogrešan način.

Ne pomaže ni nespretna priroda upravljanja. Ponekad može da se oseća prilično dobro voziti kroz svaku lokaciju, ali opet, aspekt simulacije staje na put zabave. Vozila koja ćete da vozite imaju puno snage, ali imaju i nervozno upravlјanje, a pošto nikada niste na ravnoj površini, teško je snalaziti se u tim stvarima. Pretpostavlјamo da će se pravim igračima svideti izazovna obuzdavanja ove igre, ali sumnjamo da će mnogi rano baciti peškir.

Vizuelno, igra nije napola loša, ali zvuk je druga stvar. Zvuci vozila posebno su slabi; ako imate neko društvo dok igrate ovo, nemojte se iznenaditi ako vas užasni šumovi motora ostave same sa televizorom. U pogledu performansi igra je uglavnom u redu, radi brzinom od 30 sličica u sekundi – osim ako ne pokušate da igrate na delјenom ekranu.

OverpassNedostatak poliranja je šteta, jer su kursevi dobro osmišlјeni sa više potencijalnih ruta, a suština je solidna. Postoji Career mod u kojem ćete da se takmičite kroz brojne sezone, zaradite novac za bolјa vozila i delove, dok Quick Race omogućava vam da skočite na bilo koju stazu i budete na njoj. Podelјeni ekran ili online multiplayer takođe proširuju vaše mogućnosti – to je prilično dobro zaokružena igra. Međutim, igra jednostavno nije tamo gde treba da bude; prava borba uzbrdo. To bi moglo da bude zgodno, ali nije sva ta zabava.

Overpass ima urednu ideju u svojoj srži, ali se muči da je efikasno sprovede. Prevladavajući izdajnički teren protiv sata na žalost nije tako zabavan kao što zvuči, a verovatnije je da ćete biti frustrirani zbog nesugurnog upravljanja i strogih pravila. Ovde je jezgro dobre igre, i ne sumnjamo da će neki lјudi uživati u prevazilaženju izazova ove igre, ali nedostatak poliranja gde je najvažnije postavlјa ovu igru između kamena i tvrdog mesta.

Dobro:

  • Odličan koncept jezgre
  • Lepa raznolikost modova
  • Vizueli nisu loši

Loše:

  • Nezgrapno rukovanje
  • Neoprostiva fizika
  • Vozila zvuče grozno

Overpass was last modified: 4 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Overpass appeared first on ITNetwork.

Original Article