Outriders

0
601

Square Enix i People Can Fly nastoje da privuču igrače na njihovu žestoku naučno-fantastičnu pucačinu u prvom planu pucačine iz trećeg lica – Outriders. Predstavljajući inovativan pristup borbi, čudesno stvoren svet, intrigantnu priču i duboko detalјan sistem klase, ima li mesta za još jednu plen pucačinu, ili je Outriders još jedan neuspeli pokušaj unovčavanja uspeha Destiny?

Zemlјa je uništena, a čovečanstvo je gotovo potisnuto u izumiranje. U poslednjem pokušaju da spasi vrstu, ECA (Enoch Colonization Authority) šalјe dva masivna broda da kolonizuju Enoch, planetu sličnu Zemlјi, udalјenu skoro 100 svetlosnih godina. Tim elitnih vojnika poznatih kao Outriders prvi su sleteli, ali ubrzo shvataju da je planeta zahvaćena naučnom Anomalijom. Uništavajući svu elektroniku, brišući kolonije i mutirajući bilјni i životinjski svet u užasne monstruoznosti, poslednja nada čovečanstva izgleda mračno.To je mesto gde vi ulazite.

Na njegovoj površini je vrlo lako odbaciti Outriders-e kao samo još jedan Destiny klon. Iako su određeni aspekti te pretpostavke tačni, posebno kada se gleda gotovo identičan korisnički interfejs, u stvarnosti People Can Fly očigledno ima sasvim drugačiju filozofiju kada je razvijao ovaj naslov.

Jedan od primarnih elemenata koji pomaže Outriders-ima da se istaknu iz gomile, a verovatno je i najvažniji, je njegova borba. Naravno, to je još jedna pucačina iz trećeg lica sa plenom, ali koncept, dizajn i izvođenje borbe osvežavajuće su sjajni od početka do kraja. Na početku avanture, igrači mogu da biraju između četiri jedinstvene klase: Technomancer, Pyromancer, Trickster ili Devastator. Uprkos ovome, ne postoje specifični arhetipovi ili grupni sastav koji ograničava sveto trojstvo.

Svaka klasa se ističe u različitim oblastima, ali nijedna nije obavezna za bilo koji od sadržaja. Ne morate da brinete o pronalaženju određenih likova određene građe da biste se uhvatili u koštac sa raznim boss-evima i sporednim zadacima. Svaka grupa prijatelјa može da uskočiti u grupu, bez obzira na izbor klase, i pozabave se bilo kojim sadržajem koji igra nudi. Ovo je uglavnom zbog intrigantne kombinacije pucanja zasnovanog na pokrivanju i zarastanja na agresivnoj osnovi.

Square Enix People Can FlySvaka se bitka odvija na pažlјivo napravlјenim bojnim polјima koja kombinuju široke otvorene prostore i čvrsto nabijene hodnike, a barikade i krhotine jedina su žila kucavica između života i smrti. Previše je lako pasti u udobnost elemenata koji se zasnivaju, brzo se krećući od zaklona do zaklona kako bi se izbegla neprijatelјska vatra. Iako ova strategija deluje mestimično, plan oslanjanja samo na zaklon brzo će se raspasti dok neprijatelј napreduje alarmantno agresivnim tempom uništavajući zaklon, prisilјavajući vas da se krećete sa pažlјivo postavlјenim granatama i sposobnostima i čineći sve što mogu da uklone relativnu sigurnost gađanja iz dalјine.

Jednom kada se naučite da je zaklon jednak sigurnosti, njegov pravi dizajn se ostvaruje – i to je čudesno. Osnovni koncept borbe Outriders-a je lečenje kroz borbu. Ne povlačite se u siguran ugao i ne natovarujte napitke ili lekovite predmete, niti se oslanjate na sposobnosti drugih klasa da vas održavaju u životu. Bez obzira da li ćete živeti ili umreti, potpuno zavisi od vaše sposobnosti da budete agresivni prema vašim veštinama i sposobnostima, stvarajući za akcioni borbeni sistem podstaknut adrenalinom koji svaku bitku čini jednako izazovnom koliko i korisnom.

Square Enix People Can FlySa tako inovativnim pristupom borbenom dizajnu, programerima bi bilo previše lako da to ostave to tako. Mogli su da ubace redovne sisteme plena i pucanja i da to nazivaju danom, ali Outriders radi mnogo više. Za razliku od ostalih igara u žanru, sposobnosti nisu „oh sranje“ klјuč koji čekate da upotrebite do poslednjeg trenutka kada zakucate na vrata smrti.

Svaka se puni fantastičnim tempom, omogućavajući vam da iznova i iznova bacite više sposobnosti u istoj borbi. I to nisu osnovne ili dosadne sposobnosti; okreću plimu bitke svaki put kada se koriste. Igrajući kao Devastator, naše početne sposobnosti su uklјučivale štit od metka koji apsorbuje svu štetu od projektila pre nego što ga bacimo na neprijatelјe u blizini, skok gravitacije koji nam omogućava da preskočimo praktično bilo kog neprijatelјa na bojnom polјu i pretvorimo ih u gustu, crvenu maglu i sposobnost koja je našu kožu pretvorila u kamen, drastično povećavajući naš otpor prema dolazećim oštećenjima.

Square Enix People Can FlyZnanje kada i kako koristiti ove sposobnosti je klјučno za preživlјavanje, ali mogućnost njihove dosledne upotrebe u svakoj borbi čini borbu jednom od najzanimlјivijih i najuzbudlјivijih koju je žanr video godinama. Dodavanje dodatne dubine i privlačnosti celom pristupu je sistem opreme koja deluje na nivou koji retko viđamo u igrama koje se fokusiraju na rezultat opreme i dirinčenje za plen.

Outriders imaju sistem ocenjivanja brzine. Vaše oružje ukazuje na vašu vatrenu moć, Anomaly Power su vaše sposobnosti, a zdravlјe i oklop predstavlјaju vašu sposobnost preživlјavanja. Oni predstavlјaju vašu sposobnost da pokušate sa sadržajem na World Tier nivou, povećavajući poteškoće neprijatelјa sa kojima se susrećete i vrednost nagrada koje dobijate. Oprema, redovni predmeti koje pokupite s vremena na vreme, zaista čine da oprema Outriders-a vredi iskustvo.

TrailerScenePrečesto u današnjim igrama dirinčimo sate, dane, čak i nedelјe da bismo otkrili da se 0,5% uvećava na statistici kako bi usavršili našu građu. Tupavo je, ponavlјa se, dosadno i privlači samo najposvećenije igrače. Sistem opreme u Outriders-u ima daleko širu privlačnost sa opremom koja čini veliku razliku. Većinu našeg iskustva igrali smo na World Tier 6 i World Tier 7 (najviši je World Tier 15), i pronalazili smo opremu sa modifikacijama koje su promenile našu celokupnu građu.

Od uvećanja štete do omogućavanja našim mecima da smrznu protivnike do povećanja trajanja sposobnosti do 100%, nije postojala iluzija napredovanja na koju se toliko i danas oslanja. Značajno je, čini razliku i čini da se osećate totalno opako na svakom koraku.

OutridersOutriders se može pohvaliti lepo dizajniranim svetom igara, onim koji ima značajne likove, korisne susrete i raznovrstan sadržaj. Međutim, postoje neka područja u kojima to ne uspeva. U nastojanju da igračima obezbedi dodatni sadržaj, veći deo sporednog sadržaja može da se ponovi. Koncept nije strašna ideja, ali se povlači od emocionalnog uticaja likova i priča s kojima se susrećete.

Jedna poseban zadatak nam pada na pamet. Pomogli smo jednom starcu da raščisti njegov dom od razbojnika kako bi mogao da se vrati i vidi grobove njegove porodice. Učenje o njegovom putovanju i borbama ponudilo je ličniji pristup uz glavnu priču sa mnogo većim obimom, ali većina toga je potpuno poništena nakon što smo završili zadatak. On se vratio na prvobitno mesto i razgovarao sa nama kao da se ništa nije dogodilo. U drugom zadatku, lik je zapravo umro, da bi se vratio i ponovo ponudio zadatak. Iako će mnogi igrači ceniti priliku da se ponovo pozabave sadržajem, lično smo smatrali da je veći deo sporednog sadržaja učinio nebitnim, nudeći samo kratko emocionalno iskustvo pre nego što vas odmah podseti da je to samo igra.

Glavni narativ Outriders-a je prilično kratak. U zavisnosti od nivoa sveta i drugih promenlјivih, glavnu priču možete da završite za 12-16 sati, zbog čega smo uglavnom izbegavali bilo kakve klјučne detalјe kampanje. Međutim, priča vredi samo ulaznu cenu. Sve veći sukobi između različitih Enoch-ovih kolonija, stalna pretnja od Anomaly-e i monstruoznosti koje ona stvara, sve manja svetlost humanističkih nauka je poslednja nada; to je ozbilјna i ponekad mračna priča koja se razlikuje od Bulletstorm-a. Za one koji su dugoročno zainteresovaniji, postoji krajnji sadržaj između uvećavanja vaše građe, pronalaženja bolјeg plena, podizanja svetskog nivoa i završetka izazovnih ekspedicija.

Da nije bilo tehničkih problema, Outriders je mogao da uzme krunu za najbolјe izdanje godine do sada. Iako je naša avantura za jednog igrača bila gotovo potpuno čista od bilo kakvih tehničkih problema ili grešaka, multiplayer je pomalo grub oko ivica. Nekoliko padova, pad kroz pod, vraćanje u predvorje. Problemi sa vezom su trenutno veliki problem, ali kada se ispeglaju, u Outriders-u postoji pravi dragulј.

Mučićete se da pronađete još jednu pucačinu iz trećeg lica koji je inovirao formulu koliko i Outriders-i, ne otkad je Gears of War žanr podigao na nove visine. Borba je apsolutno neverovatna, klasovi se šire potencijalom i razvojem, svet je žilav i privlačan, a sposobnost uživanja u svemu tome zajedno sa dobrim prijatelјima samo pojačava celokupno iskustvo.

Outriders was last modified: 31 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Outriders appeared first on ITNetwork.

Original Article