Otvorena prva Apple prodavnica u Indiji

0
93
otvorena-prva-apple-prodavnica-u-indiji

PC Press Studio


PCPress.rs Image

Apple je zvanično otvorio svoju prvu prodavnicu u Indiji. U utorak su stotine kupaca dobile priliku da uđu u maloprodajnu lokaciju u Mumbaju nakon godina čekanja da proizvođač iPhone-a izgradi prodavnicu u zemlji.

PCPress.rs Image

Prodavnica ima prilično privlačan dizajn. Ima staklenu spoljašnjost i plafon popločan trouglastim komadima drveta koji se protežu pored zidova zgrade i formiraju nadstrešnicu iznad prodavnice. Apple kaže da je svaka pločica napravljena od 408 komada drveta i da ima ukupno 1.000 pločica.

Zgrada takođe ima namenski solarni niz, što ovu prodavnicu čini „jednom od energetski najefikasnijih lokacija Apple Store-a na svetu“. Pored toga, Apple navodi da se lokacija „nulto oslanja“ na fosilna goriva za rad prodavnica i koristi „100 odsto“ obnovljivu energiju.

Apple je počeo tiho da se priprema za svečano otvaranje prodavnice ranije ove godine kada je počeo da zapošljava zaposlene za fizičke lokacije prodavnica širom Indije. Kompanija je zvanično objavila svoje otvaranje tek ranije ovog meseca i trebalo bi da otvori još jednu prodavnicu u Delhiju, Indija, 20. aprila.

Uporedo sa dovođenjem više prodavnica u Indiju, Apple je počeo da prebacuje proizvodnju iPhone-a u zemlju, pomažući da se smanji oslanjanje na Kinu i učini iPhone pristupačnijim za kupce u Indiji. Prošle godine je počeo da sklapa svoj vodeći iPhone 14 u Indiji ubrzo nakon što je najavio ovaj uređaj, što je najbrže što je ikada prenelo proizvodnju iz Kine u Indiju nakon lansiranja novog iPhone-a.

Izvor: TheVerge

eFakture


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.