Otkriveno zašto je Amazon otkazao Lord of the Rings MMO

0
44

Šef Amazon Games-a pružio je novi uvid u to zašto je MMO kompanije The Lord of the Rings otkazan nakon nekoliko godina razvoja.

Kompanija je prošlog aprila potvrdila da je free2play naslov, koji su razvijali zajedno sa Athlon Games, američkom podružnicom kompanije Leyou Technologies sa sedištem u Hong Kongu, otkazan.

Prema tadašnjem izveštaju Bloomberga, otkazivanje igre je rezultat spora između Amazona i kineskog tehnološkog giganta Tencent, koji je kupio Leyou u decembru 2020.

Govoreći u novom intervjuu za GameSpot, predsednik Amazon Games Kristof Hartman otkrio je da je nosilac licence za Lord of the Rings, Middle-earth Enterprises, izabrao da primeni klauzulu u svom ugovoru koja joj omogućava da raskine ugovor o pravima ako neko od njegovih partnera bude kupljen.

Nakon što se ovo dogodilo, Hartman je rekao da su stvari postale „veoma komplikovane“. I dok je Amazon istraživao načine da nastavi da radi na projektu sa Tencentom, na kraju je otišao nakon što nije uspeo da napreduje u pregovorima.

Hartman je izjavio da veruje da su Amazon i Tencent jednostavno 2 velike kompanije da bi sarađivale na određenom noviu koji ne bi izazivao probleme, te je odlučeno da je bolje ne ići tim smerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Otkriveno zašto je Amazon otkazao Lord of the Rings MMO appeared first on PLAY!.

Original Article