Otkazi u studiju koji je doneo The Callisto Protocol

0
76
otkazi-u-studiju-koji-je-doneo-the-callisto-protocol

U junu, Striking Distance Studios je objavio poslednji komad DLC-a za svoju prvu igru, The Callisto Protocol. Sada, kada je rad na toj igri završen, studio se smanjuje, otpuštajući brojne zaposlene.

Više zaposlenih je počelo da potvrđuje otpuštanja u raznim LinkedIn postovima, kako su izvestili VGC i Insider Gaming. Oko šest članova osoblja je do sada potvrdilo otpuštanja, ali tačno koliko je studio pogođen ostaje nejasno.

The Callisto Protocol je bio prva glavna igra Striking Distance Studios, koju je vodio Glen Schofield, koji je ranije stvorio Dead Space franšizu u Visceral Games. Igra je trebala da bude duhovni naslednik Dead Space serijala, ali nije baš ispunila očekivanja fanova.

Studiji redovno otpuštaju talente između glavnih projekata, birajući da uštede novac smanjenjem na mali tim za pre-produkciju, pre nego što se ponovo prošire na punu snagu produkcije kada su temelji postavljeni za sledeći projekat. Vidimo sličnu situaciju koja se odvija u CD Projekt Red-u, gde se očekuje da će oko 10 posto osoblja biti otpušteno ove godine dok studio žonglira sa više projekata u pre-produkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More