Othercide

0
1037

Veo između svetova je tanak – noćna mora vri. Usamlјeni ratnik stoji između snaga patnje i opstanka čovečanstva. Koliko god da ona pokušava, ovaj ratnik je jedan protiv mnogih i patnja je preplavljuje. U poslednjem nastojanju da nastavi borbu, duh ovog ratnika daje svoju energiju vojnicima koji će da nastave borbu. Ovo je ono gde vojska odjeka ovog ratnika, ili Kćeri, mora biti vođena u epskim borbama u Othercide-u. Ovaj zasnovan na potezu strateški naslov vodi žanr i potiče ga prema novim i osvežavajućim visinama sa dramatičnom estetskom i jedinstvenom mehanikom igranja. Sve ove komponente nastaju u Othercide-ovom složenom narativu i dubokom sadržaju. Malo je onoga što naslov ne radi ispravno i umesto toga predstavlјa se osvežavajuće originalnim delom koji nagovara igrače da se vrate.

U suštini, Othercide je zasnovan na potezu strateški naslov koji je vezao XCOM gameplay sa Dark Souls estetikom. Međutim, nadahnuće je sve što je potrebno jer i Othercide ima njegov identitet i stil. Dobijamo osećaj ovog identiteta čim igra počne i ona prožima svaki piksel. To je jezivo elegantna igra sa paletom sivih boja i gotičkom umetnošću. Umetnički pravac naslova je izuzetan podvig koji pomaže u podešavanju tona za celu igru. Stoički ratnici koji se bore sa među-dimenzionalnim, Lovecraftian demoni izgledaju jednako epsko koliko to i zvuči. Da bi se dodalo u izgradnji sveta, Majčina sećanja mogu da se otklјučaju kroz igranje radi dublјeg pogleda na svet Othercide-a. Ova sećanja se takođe bez problema uklapaju u mehaniku igre za potpuno realizovani koncept. Othercide kombinuje razne mehanike igranja zajedno kako bi stvorio originalan doživlјaj.

Borba je možda zasnovana na potezu, ali naslov takođe koristi rogue-like elemente kako bi igrači uvek učili i razmišlјali. Othercide se ponosi hardcore igrom – čak je i na početku dao odricanje od odgovornosti da bi trebalo da umremo. Iako smo ovo čuli od većine igara, jedan od najvažnijih testova na stres je ako „hardcore“ znači „adekvatno izazovan“ ili ako znači „hardcore samo zato što možemo“. Poteškoću je važno proceniti kada gledate izazovan naslov. Tajna ovog mentaliteta „duše“ koji se stvara u duši je stvoriti delo koje omogućava igračima da vide pobolјšanje i rast iz jedne trke u drugu (ako ne, to se događa kada se baci kontroler). Nije lako umreti iznova i iznova, ali može da se činiti vrednim ako su nagrade dovolјne.

Othercide to dobro razume i spreman je da postavi igrače sa neprekidnim napredovanjem bez obzira na uspeh ili neuspeh. Iako može da dođe vreme kada su sve vaše kćeri obrisane u borbi, naslov i dalјe nagrađuje napredak pomoću modifikatora koji mogu da se otklјučaju i posebne valute za nadogradnju. Svako probijanje u Othercide -u se računa sa „Recollections“. Svaki Recollection je meren sa koliko dana kćeri traju u njihovim borbama. Ti dani su obično podeljeni po nedeljama, a svake nedelje dolaze sa njihovim posebnim misijama i boss borbama. Nakon pobede nad svim boss-evima tokom nedelјe, krećemo napred sa novom erom Othercide-a. Napredak može da se prati u glavnom meniju čvorišta koji omogućava izbor misija i prilagođavanje opterećenja kćeri. Ovo je mesto gde napori menadžmenta u Othercide-u postaju klјučni. Da bi kćerke bile u vrhunskoj formi mora da se upravlјa njihovim veštinama, statistikama i osobinama.

OthercideSvaka ćerka može da bude odabrana da izabere posebne veštine kako se unapređuju – ove veštine mogu da se nadograde dodavanjem sećanja na njih koje mogu da modifikuju mehaniku poput kritične šanse ili snage napada. Kćeri čak mogu da steknu osobine u bitkama koje mogu da utiču na njihovu statistiku. Ovo bi takođe moglo da bude važno kada žrtvujemo kćer da se regeneriše druga – dok kćeri gube zdravlјe u bitkama, jedini način da ozdrave je kroz žrtvovanje. To dovodi do teškog donošenja odluka jer ćete možda morati da se pozdravite sa favoritom da biste sačuvali klјučnog igrača. Međutim, nije sve izgublјeno, jer mogu da se dobiju tokeni za vaskrsenje koji omogućavaju da se ćerke vrate iz mrtvih. Ovo je bila posebno korisna osobina nakon što smo kiselo gledali kako naša omilјena kćerka se sreće sa njenim krajem u borbi. Do njih je malo teže doći, ali igra to ne čini nemogućim. Valute potrebne za spajanje i uskrsnuće jedinica moguće je dobiti u misijama, a istovremeno stvaraju izazov. „Vitae“ se koristi za stvaranje novih kćeri i dodavanje pojačanja za veštine pamćenja. „Shards“ se koriste za aktiviranje „Remembrances“ koji su bonusi dodani za sačuvavanje datoteka (na primer, kćeri ne moraju da budu rođene na nivou 1, više zarađujete valute po bitci, možete da preskočite određene nedelјe itd.). Budući da toliko mnogo resursa zapravo prelazi s jedne na drugu vožnju, u nekim slučajevima može čak da bude korisno da neuspe. Jedna datoteka za čuvanje sačuvaće sve vaše prethodne ćerke, tako da one nikada neće stvarno nestati. To takođe znači da mogu da budu vraćene kao jači igrači u ranoj igri.

Majka je bila vrhunski ratnik koji je bio gospodar svih klasa. Nakon što je u bitci poražena, majčin duh daje život trima klasama kćeri. Lepota Othercide-a je taktička sloboda koja je morala da meša i slaže timove za borbu. Da, postoji sjajna ravnoteža u timu da imamo jednog Soulslinger-a (domet), Blademaster-a (napadača) i Shieldbearer-a (tenk). Svaka od ovih klasa pohvalјujući drugu u obrnutom redosledu kamen-papir-makaze. Pravi test ove slobode bio je da se vidi može li tim bilo kog dizajna da bude uspešan. Nakon testiranja sa različitim opterećenjima, uspeli smo da uspešno završimo misije sa desetinama kombinacija tima. Kao igračima koji su oduvek bili opsednuti tenk klasama, bila je radost što smo mogli da napravimo tim od tri Shieldbearer-a i jednog Soulslinger-a. Igra je vešto izbalansirana, tako da su sve kombinacije tima izvodljive, tako dugo da igrač ide do strateškog izazova. U Othercide-u postoji samo jedna poteškoća: teško. Međutim, igra olakšava pravlјenje taktičkih kombinacija od vaših kćeri. Na primer, Soulslinger je u stanju da prekine neprijatelјske napade kada je sestra u blizini u opasnosti. Ovaj reakcionarni udarac zatim pokreće još jednog Soulsinger-a u vašem timu da napadne neprijatelјa u dometu kome je kći već nanela štetu. To postaje zapetlјan domino efekat ako možete da ga tempirate pravilno. Dok kćeri imaju ograničene liste veština koje mogu dacse prilagode, svaka od njihovih veština funkcioniše u gotovo beskonačnim kombinacijama jedna s drugom. Postaje uzbudlјivije kada igrač nauči kako da sastavi ove komade zajedno. Razumevanje kako da se napravi lanac veština zajedno postaje klјuč uspešnog napretka u Othercide-u.

Tamo gde vidimo snagu i lepotu Othercide-a je njegovo borbeno igranje. Jedinice su postavlјene na mreži i kreću se slično kao XCOM, ali tu se vide i inovacije u igri. Naslov koristi poteze da bi odredio koje jedinice idu dalјe, ali sve jedinice na tabli podležu jedinstvenom sistemu dinamičke vremenske linije. Svi aktivni igrači su na milosti inicijative na koju bi mogli da utiču napadi i sposobnosti. Vremenska linija diktira poteze, ali dodaje i dodatni sloj strategije jer igrači sada moraju da igraju ploču i redosled poteza. To znači da se efikasno koriste veštine kćeri kako bi se što bolјe iskoristio potez. Možda ste u stanju da omamite neprijatelјe sa njihovog mesta u liniji ili možete da sprečite vašu kćer da iseče neprijatelјa koji je na redu. Ako znate da moćni neprijatelј ide sledeći, ovo bi mogla da bude dobra šansa za pokretanje kombo poteza Kćeri. Korištenje ovakvog inicijativnog sistema daje naslovu osvežavajuću mehaniku da ga izdvoji od ostalih naslova po pravilu. Fluidnost igranja je pohvalna jer sve želјene akcije mogu da se izvode sve dok su za nju dostupni Akcioni punktovi (AP). Na primer, Kćerka bi mogla prvo da napadne, pa da se kreće, a zatim da opet napadne ako joj je AP dostupan. Othercide zaista stavlјa stratešku slobodu u ruke igrača bez ograničavanja na jednu vrstu napada. To je naslov koji je adekvatno izazovan bez da je zamoran i uzaludan trošilac vremena.

Othercide spaja volјene elemente strategije zasnovane na potezu sa njegovim jedinstvenim brendom stila i igranja. Prelep lukavi svet očekuje igrače sa njegovim zadivlјujućim umetničkim dizajnom i intuitivnom mehanikom. Iako su se rane programske greške mešale u glatki gameplay, naslov zaslužuje njegove pohvale. Othercide je osvežavajuće iskustvo koje sadrži dubok sadržaj koji treba da se istraži. Inovativna mehanika igranja pomaže da pokrenete intrigantnu priču napredujući istovremeno ostajući istinit njegovom ukusu. Othercide tako dobro funkcioniše sa svim tim zapetlјanim detalјima, jer u njegovom jezgru sadrži klasični nacrt. Dok smo igrali, nismo mogli da ne primetimo kako je naslov nalik šah-naslovu. Ovo je možda razlog zašto je njegova igra tako jaka, jer primorava igrače na slične poteze i žrtve. Othercide je majstorski stvoreni naslov strategije zbog toga kako podstiče igrače da razmišlјaju nekoliko koraka unapred. To gura igrače na teška mesta kao način da se suoče sa teškim donošenjem odluka – ponekad je potrebno da donesete odluku da obrišete i započnete iznova. To je naslov koji nudi dubok sadržaj izvan zagrebane površine. Othercide može da vas oštro izazove, ali takođe na odgovarajući način nagrađuje vašu upornost

Othercide was last modified: 31 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Othercide appeared first on ITNetwork.

Original Article