Osnovni Apple iPad dobija A13 Bionic čip

0
252

Apple je predstavio potpuno novi iPad, a jedna od njegovih najvećih karakteristika je A13 Bionic čip. Kompanija navodi da novi model ima 20% brže performanse od prethodnog iPad-a.

Osnovni Apple iPad dobija A13 Bionic čip

Novi iPad poseduje prednju kameru od 12 megapiksela

Novi iPad takođe ima novu Ultra Wide kameru od 12 megapiksela sa prednje strane koja je posebno korisna za video pozive. Ima vidno polje od 122 stepena i dolazi sa Center Stage-om, tehnologijom koju već poseduje iPad Pro. Center Stage automatski otkriva ljude i dinamički prilagođava okvir dok se krećete ili kada se više ljudi pridruži pozivu. Tehnika radi u portretnom i pejzažnom režimu. Ova funkcija radi ne samo na Facetime-u, već i u drugim video aplikacijama, poput Zoom -a, Bluejeans -a i WebEx -a.

Novi iPad ima 10,2-inčni Retina ekran sa True Tone-om, koji prilagođava sadržaj ekrana temperaturnoj boje korisnikovog okruženja. Takođe, podržava postojeće dodatke poput Apple-ove pametne tastature i prve generacije Apple olovke. Novi model dolazi sa iPadOS 15 koji je intuitivniji za rad zahvaljujući funkcijama Split View i Slide Over. Apple-ov novi iPad od 64 GB košta 329 USD, u silver i space gray boji. Početna cena modela WiFi + Cellular je 459 dolara.

Izvor: Engadget

The post Osnovni Apple iPad dobija A13 Bionic čip first appeared on PC Press.Original Article