Orcs Must Die! 3

0
465

Posle godinu dana Stadia ekskluzivnosti, Orcs Must Die! 3 stiže na PC i konzole sa mnogo više konkurencije nego što je prethodnik imao 2012. godine – i sa mnogo manje novina. Programeri Robot Entertainment donose solidnu seriju scenarija odbrane tornja koji će biti poznati veteranima serije, ali ovaj nastavak više liči na moderno osveženje nego na sledeći korak napred iz Orcs Must Die! 2.

Glavna udica Orcs Must Die! leži u zumiranju na radnju tipične postavke odbrane tornja. Igrajući kao jedan od nekoliko protagonista u pojedinačnoj igri ili u ko-op-i, igrači koriste samostrele, vatreno oružje i magiju da odbiju galopirajuće horde dok bezumno marširaju napred. Postavlјanje zamki je samo početak, jer je gađanje Orka i njihovo udalјavanje od putanje jednako važno kao i određivanje optimalne trake listova testere i peraja. Nivoi se brzo povećavaju, kao i raznolikost smrtonosnih neprijatelјa koji mogu da izvedu savršene postavke. Kao i u prethodnim igrama, Orcs Must Die! 3 je odličan u forsiranju strategija u hodu i održavanju napetosti do kraja svake runde.

Ostvarivanje pogotka u glavu na neprijatelјe koji se približavaju dok se zidne zamke i jame za aktivaciju aktiviraju čini zadovolјavajuće igranje, iako se celokupna prezentacija čini manje od premium na ime koje seže toliko godina unazad. Pisanje je podređeno svuda uokolo, ispunjeno nejasnim šalama i zamornim opisima likova. Ovo je jedan slučaj u kojem bi možda bio preferiran iskačući vodič za DOOM Eternal-stila, posebno rano kada su novi neprijatelјi veće ili manje varijante onoga što je pre bilo. Još je manje uputstava za zamke, koje se uglavnom sve vraćaju iz prethodnih igara. Orcs Must Die! čini se kao da očekuje da igrači znaju u šta ulaze, ali neki od uklјučenih uređaja nisu intuitivni i mogli bi da koriste više uvoda.Orcs Must Die! 3Veliki dodatak franšizi su War Scenarios, koji zauzimaju koncept borbe protiv zamorne horde protivnika zamkama i nadjačavaju sve. Veoma je slično onome kako je Serious Sam 4 povećao ulog prošle godine, ali to nije nužno dobro. Izlazak iz tipičnih prostora hodnika je plus, ali veće zamke ekskluzivne za ove nivoe su ograničene.

Orcs Must Die! 3Veći nivoi takođe daju orcima više prostora da se kreću oko postavki, što znači da najbolјa strategija često uklјučuje njihovo namamlјivanje u zatvorenije prostore. U tom trenutku, većina jedinstvene energije suočavanja sa protivničkom vojskom nestaje. Preostalo je pregršt nivoa koji se čine kao trikovi naleplјeni na ono što je već bilo tamo.

Orcs Must Die! 3Dodaci uklјučeni u ovo novo izdanje Orcs Must Die! 3 dosta pobolјšava igru u odnosu na njenu početnu Stadia verziju. Pored čitave druge kampanje, tu je i Scramble Mode koji dodaje roguelike elemente u postupak. Neprijatelјi se povećavaju u teškoćama između nivoa i igrači mogu da se bore protiv ovoga nasumičnim blagodatima. Na kraju, bilo zbog usitnjavajuće plime Orka ili naročito nepoštenog defauta, glavni junak koji ubija Orke će umreti i izgubiti sav napredak, započinjući ciklus iznova.

Iako se ovo ne čini prevara kao War Scenarios, ova sporedna aktivnost deluje kao da ima puno neiskorišćenog potencijala. Čitava igra koja dodaje mogućnost reprodukcije takođe uklјučenom Endless Mode-u putem gomile slučajnih elemenata deluje kao pravi pretendent na nastavak. Takav način rada je zabavna diverzija koja igračima nudi način da koriste oružje i zamke koje nisu isprobali tokom kampanje, ali verovatno neće potrajati duže od nekoliko početnih prolaza.

Orcs Must Die! 3 se oseća kao poznata količina od trenutka učitavanja. Oni koji nikada ranije nisu igrali, sjajno će se zabavlјati otkrivajući razne zamke i čudovišta koja su programeri u Robot Entertainment smislili tokom godina, ali iskusni igrači nemaju mnogo razloga za uzbuđenje. Dodaci su lepi po onome što jesu, ali ne daju pravu nadogradnju onome po čemu je serija poznata osim grafičkog udara koji dolazi sa pravlјenjem igre na novom hardveru poput Xbox Series X. Ne može se poreći da je ovo najbolјe kako Orcs Must Die! izgledaju, a nivoi rata bacaju više neprijatelјa nego ikada na igrače. Razlika je u tome što se ide prema smanjenim očekivanjima remastera, a ne celog nastavka, ali teško je reći da li je igra koja se i dalјe oseća starom deset godina vredna povratka.

Orcs Must Die! 3 was last modified: 3 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Orcs Must Die! 3 appeared first on ITNetwork.

Original Article