Oracle objavljuje ograničenu dostupnost OCI Generative AI servisa

0
95
oracle-objavljuje-ogranicenu-dostupnost-oci-generative-ai-servisa

Summary

Oracle nedavno je objavio ograničenu dostupnost svog Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI servisa. Razvijen u saradnji sa kompanijom Cohere, vodećom AI platformom, ovaj servis je osmišljen da „pomogne organizacijama da automatizuju poslovne procese, poboljšaju donošenje odluka i unaprede korisničko […]

Oracle objavljuje ograničenu dostupnost OCI Generative AI servisa

Oracle nedavno je objavio ograničenu dostupnost svog Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI servisa. Razvijen u saradnji sa kompanijom Cohere, vodećom AI platformom, ovaj servis je osmišljen da „pomogne organizacijama da automatizuju poslovne procese, poboljšaju donošenje odluka i unaprede korisničko iskustvo uz očuvanje sigurnosti i privatnosti podataka“.

OCI Generative AI servis je upravljana platforma koja omogućava preduzećima da integrišu velike modele jezika (LLM) u svoje aplikacije putem dostupnog API-ja. Kada postane dostupan široj javnosti, servis će raditi u saradnji sa AI Vector Search-om, funkcijom u Oracle Database 23c. Ova funkcija pruža „generativnu AI tehniku za izvlačenje uzoraka (RAG), koja kombinuje predtrenirane LLM-ove i vlasničke poslovne podatke kako bi pružila odgovore sa većom tačnošću“.

Kley Magurik, izvršni potpredsednik Oracle Cloud Infrastructure, izjavio je: „Jedinstveno znanje Oracles-a omogućilo nam je da stvorimo najsavremenije generativne AI usluge za organizacije kako bi automatizovale svoje procese, donosile bolje odluke i poboljšale korisnička iskustva. Kroz našu saradnju sa Cohere, korisnici će moći lako i sigurno da ugrade generativnu AI tehnologiju u svoj tehnološki sistem“.

Servis će podržavati različite AI modele za specifične potrebe preduzeća. Na primer, model „Command“ može se koristiti za generisanje teksta, sažimanje teksta i funkcionalnosti četa. Drugi model nazvan „Summarize“ može apstraktno svesti tekst kako bi podržao jedinstvene slučajeve upotrebe, kao što su sažimanje složenih pravnih dokumenata ili dugačkih lanaca e-pošte. Model „Embed“ prevodi tekst u numeričke vektore, podržavajući klasifikaciju teksta i semantičku pretragu, između ostalog.

Sam Mahalingam, glavni tehnološki direktor u kompaniji Altair, izrazio je poverenje u novu ponudu Oracle-a, izjavivši: „Verujemo da će generativna AI promeniti način rada. Korisnici će moći da opišu željeni rezultat na prirodnom jeziku, a LLM će automatski proizvesti rešenja“.

Oracle i Cohere fokusiraju se na principe bezbednosti podataka, prilagođavanja modela, latencije i pomoći kompanijama pri odgovornom implementiranju AI tehnologije, rekao je Martin Kon, predsednik i izvršni direktor kompanije Cohere.

Pored toga, Oracle je unapredio postojeće servise kao što je Oracle Digital Assistant, koji sada uključuje generativne AI funkcije, i OCI Language Healthcare NLP, dodajući zdravstvene uvide putem obrade prirodnog jezika.

Mark Stajmer, viši analitičar u kompaniji Wikibon, zaključio je: „OCI Generative AI servis je prva generativna AI cloud usluga koja pruža sigurnost, fleksibilnost i podešavanje korisnika koje tržište zahteva“.

Read More