Oracle dostiže rekordnu visinu rasta zbog potražnje za veštačkom inteligencijom

0
75
oracle-dostize-rekordnu-visinu-rasta-zbog-potraznje-za-vestackom-inteligencijom

Maxi 2024

PCPress.rs ImageOracle su skočile za više od 13 odsto dosegnuviši najviši nivo u dosadašnjem poslovanju.

PCPress.rs ImageKompanija napreduje u svojoj nameri da osvoji deo tržišta računarstva u oblaku zahvaljujući saradnji sa gigantom u oblasti čipova za veštačku inteligenciju – Nvidia-om.

Takođe, mnoge megakorporacije su nagovestie zajedničku saradnju sa Nvidia-om. Ti dogovori bi mogli biti objavljeni na konferenciji NVIDIA GTC 2024 koja traje od 18. do 21. marta.

Kompanija pruža usluge u oblaku za veoma niske troške. Takođe, kompanija je potrošila milijarde dolara na Nvidia čipove kako bi se takmičila sa industrijskim velikim kompanijama poput Amazon-a i Microsoft-a.

Ti napori, kao i partnerstvo koje omogućuje njenim korisnicima u oblaku pristup Nvidia superkompjuterima, pomogli su Oracle-u da ostvari skok od 25 odsto u prihodima od oblaka u trećem kvartalu.

“Zamah Oracle Cloud-a je ponovo na pravom putu nakon što smo imali razočaravajuće rezultate u oblaku u prethodna dva kvartala”, navode analitičari iz kompanije Piper Sandler.

Kompanija je bila na putu da doda više od 40 milijardi dolara na svoju tržišnu vrednost. Cena akcije je iznosila 129,37 dolara.

Ipak, akcije kompanije su lošije prošle u poređenju sa velikim konkurentima u oblaku, kao što je Microsoft. Još uvek postoji velika zabrinutosti da ograničenja kapaciteta u data centrima i neizvesna ekonomija opterećuju rast kompanije. CEO Safra Catz otklonila je neke od tih briga. On je rekla da je Oracle “potpisao nekoliko velikih poslova tokom ovog kvartala”. “Takođe, kompanija ima mnogo više projekata koji su u toku”.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.