OpenAI zbog loših rezultata ukinuo detektor AI tekstova

0
73
openai-zbog-losih-rezultata-ukinuo-detektor-ai-tekstova

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Bez ikakve pompe, OpenAI je u četvrtak, 20. jula, ugasio AI Classifier, eksperimentalni alat koji detektuje AI pisane tekstove. Razlog za ukidanje je veoma nizak nivo preciznosti ovog alata.

PCPress.rs Image

AI Classifier je predstavljen 31. januara, a najviše su ga koristili nastavnici koji su pokušavali da otkriju da li su učenici koristili ChatGPT prilikom pisanja eseja i domaćih zadataka. Međutim, ispostavilo se da ovaj alat nije „potpuno pouzdan“, pošto je za šest meseci, koliko je bio aktivan, korektno identifikovao samo 26 procenata AI napisanih tekstova, dok je pogrešno označio oko devet procenata tekstova koje su napisali ljudi. Zbog toga su mnogi učenici lažno optuživani da su varali.

Takođe, ispostavilo se i da su nastavnici često bili u situaciji da tekstove koji su sami pisali, AI Classifier okarakteriše kao da ih je napisao AI. Jedna druga studija ukazala je da je mnogo veći stepen pogrešnog detektovanja bio kod tekstova koje su na engleskom pisali ljudi kojima engleski nije maternji jezik. Stoga je futurist Daiel Jeffries naveo da, ako OpenAI nije u stanju da napravi AI detektor koji radi, ne treba očekivati da će bilo ko drugi to uspeti. On smatra da takvi alati mogu da načine samo štetu i da im ne treba verovati.

Izvor: ArsTechnica

PC Press Studio


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.