OpenAI odlaže lansiranje naprednog Voice Mode-a za ChatGPT

0
29
openai-odlaze-lansiranje-naprednog-voice-mode-a-za-chatgpt

PCPress.rs Image

Ako ste maštali o tome da provodite leto šapućući slatke reči jednom od zavodljivih ChatGPT glasovnih asistenata koje je OpenAI predstavio prošlog meseca, moraćete da sačekate još malo. U utorak je kompanija najavila da njen “napredni Voice Mode” treba još vremena da dostigne standarde potrebne za lansiranje. Ova funkcija će prvo biti dostupna maloj grupi korisnika radi prikupljanja povratnih informacija, a zatim će na jesen biti dostupna svim korisnicima koji plaćaju za ChatGPT.

PCPress.rs Image

Poboljšanja i pripreme za masovno korišćenje

Glasovi su deo ChatGPT-a od 2023. godine. Međutim, prošlog meseca, OpenAI je prikazao unapređenu verziju koja je zvučala toliko ljudski da su je uporedili sa Samanthom, zavodljivim glasovnim asistentom iz filma “Her” iz 2013. godine, koju je igrala Scarlett Johansson. Nekoliko nedelja nakon prezentacije, glumica je optužila OpenAI za kopiranje njenog glasa uprkos odbijanju dozvole.

OpenAI je naveo da još uvek razmatra kada će novi glasovi (bez onog koji zvuči kao Johansson) biti dostupni korisnicima na jesen. Još jedna funkcija koja omogućava glasovnim asistentima da koriste kameru telefona za razumevanje sveta oko vas takođe je odložena do tada. “Tačni vremenski okviri zavise od ispunjavanja naših visokih standarda bezbednosti i pouzdanosti,” rekla je kompanija.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.