Oninaki

Oninaki je najnoviji naslov kompanije Tokio RPG Factory koji se razvija na njegovim prethodnim izdanjima I Am Setsuna i Lost Sphere. Sa sličnim art stilom kao i prethodne igre, Oninaki se izdvaja svojim akcionim borbama u stvarnom vremenu. Oninaki je odmah privukao pažnju snažnim otkrićem zbog svog borbenog sistema i estetike, ali da li ispunjava očekivanja?

Smešteni u svet gde je reinkarnacija temelј društva, igrači se stavlјaju u ulogu Kagachi-a, mladog Watcher-a. Watcher igra klјučnu ulogu u društvu jer pomaže u vođenju lutajućih duša prema Beyond-u razbijanjem veza ili oslobađanjem od žalјenja. Oninaki -ev narativ je onaj koji se, gotovo u trenutku, otkriva u karakteru teških tema. Svojim relativno simpatičnim art stilom, ovo je došlo kao iznenađenje, da budemo sigurni, ali i dobrodošlo. Sve u svemu, Oninaki-eva priča bila je jedna od njegovih najpozitivnijih tačaka, držeći nas zainteresovanima od početka do kraja. Međutim, zbog nekih problema sa tempom nam se činilo da se druga polovina igre malo razvukla.

Za razliku od prošlih Tokio RPG Factory igara, Oninaki ima akcioni sistem borbe u realnom vremenu. Borba, posebno kada nađete demona ili dva koja naročito uživate da koristite, može da bude super provod. Iako borba može da bude prijatna, ona je i pomalo ponavlјajuća takođe, a borba je relativno jednostavna. Lično, jednostavna borba nas je naterala da razmislimo kog bi Demona iskoristili više za naš set veština nego bilo šta drugo. Bez sistema koji određuje neprijatelјsku slabost, većina susreta može da se tretira isto. Nažalost, nedostatak raznolikosti neprijatelјa takođe doprinosi tome.

Izvan borbe, Oninaki deluje kao relativno tipičan JRPG. Igrači mogu slobodno da se kreću kroz glavni grad i razgovaraju sa raznim NPC-ima i izgublјenim dušama, koji deluju kao davaoci sporednih zadataka. U poređenju s drugim JRPG-ovima, izrazito nedostaje sporedni sadržaj. Dok smo igrali Oninaki sa fokusom samo na glavni zadatak, i dalјe smo primetili da nema mnogo drugog za učiniti, čak i ako bi to želeli. Tačnije, u gradu je bio samo jedan prodavac, a izvan sporednih zadataka za izgublјenim dušama, ne možemo da se setimo nijednog drugog zadatka da smo završili. Za nas je to bilo sasvim u redu, ali za one koji vole da tonu u duboki JRPG, to bi moglo da bude problem.

Igra takođe ima mogućnost putovanja između Living World-a i Beyond-a. Ove različite oblasti pružaju igračima elemente za rešavanje zagonetki, različite neprijatelјe i modifikatore nivoa takođe. Pored razlika u igri, svetovi se takođe pojavlјuju drugačije, posebno u pogledu paleta boja.

Oninaki-ev art stil odiše raspoloženjem koje igra namerava da pruži. Prvobitno smo smatrali da je to prilično impresivno, ali kasnije smo shvatili da se u mnogim oblastima pojavlјuju prilično slične – mutne, isprane boje – sa možda ponekad primetno drugačijim okruženjima. Pored nivoa, neprijatelјski dizajni su u najvećem delu bili i standardni. Tokom cele igre primetili smo kako se iznova i iznova borimo sa sličnim čudovištima, sa boss-evima koji su se takođe osećali generički. Sa druge strane, karakterni modeli su bili dobro urađeni, s tim da su značajni likovi izgledali jedinstveno i različito, a njihov artwork u menijima takođe je bio vrhunski. Iako Oninaki -ev zvučni dizajn i minimalna glasovna gluma nisu bili izvanredni, bili bi netipični u pogledu onoga što može da se očekuje od JRPG-a.

Kao ceo paket, Oninaki je pristojan naslov. Iako ima nečega što nedostaje od dodatnih aktivnosti koje treba obaviti, izuzetno se uklapa u narativ igre. Dalјe, naracija Oninaki-a nas je privukla od početka do kraja. Igra bi mogla da se opiše kao intrigantna ili tajanstvena, mada je ponekad i predvidiva. Oninaki nikako nije najbolјi u žanru, ali nudi snažnu osnovu za izgradnju Tokio RPG Factory-a u budućnosti.

Oninaki was last modified: septembar 3rd, 2019 by ITN Team

The post Oninaki appeared first on ITNetwork.

Original Article