Prema glasinama koje kolaju internetom OnePlus ove godine neće predstaviti telefon OnePlus 4, već odmah idu na peticu. Razlog tome zavisno od izvora je “nesrećnost” broja četiri u Kini ili to što se OnePlus 3T u neku ruku smatra četvrtim modelom.

Kako god bilo na kraju u medijima se naslednik 3T modela trenutno spominje kao OnePlus 5 pa ćemo i mi za sada taj naziv prihvatiti kao “službeni”. Zanimljivije glasine od naziva su one vezano uz hardver, a koje govore kako će OnePlus 5 biti spoj Galaxy-ja S7 edge i Mi Mix-a.

Naime, izvori navode kako će OnePlus 5 imati zakrivljen ekran sa obe strane (Galaxy S7 edge) te keramičko kućište (Mi Mix). Unutar kućišta trebale bi da se smeste kamere od 16 MP (selfie) i 23 MP (pozadinska), 256 GB interne memorije te 6 GB ili 8 GB RAM-a.

Jedino u čemu je izvor zakazao je odabir SoC-a – za očekivati je Snapdragon 835 budući da se Snapdragon 821 već nalazi u aktuelnom modelu (3T). Ali, to bi značilo čekanje u redu s ostalim proizvođačima dok Samsung ne pusti u prodaju Galaxy S8, a samim time i kasniji dolazak na tržište.

Uvek postoji i mogućnost da se ponovi scenarij s trojkom – prvo na tržište stigne OnePlus 5 sa Snapdragon-om 821, a zatim koji mesec kasnije i OnePlus 5T sa Snapdragon-om 835. Kako god, dok se po ovom pitanju službeno ne oglasi OnePlus sve navedeno smatrajte isključivo glasinama.

Article source: http://www.itvesti.info/2017/03/oneplus-preskace-cetvorku-i-odmah-ide.html