Nedugo nakon afere s neovlaštenim prikupljanjem podataka o korisniku, od strane OnePlusa, te nakon što je isti objavio kako će s tom praksom prestati, stiže informacija o namjernom ostavljanju backdoora, koji predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti.

Naime, developer koji se predstavlja kao Eliot Alderson (da, lik iz Mr. Robota), otkrio je aplikaciju koja može izvesti neovlašteno rootanje uređaja. EngeneerMode inače je namijenjena tvorničkom testiranju, no u ovom slučaju je modificirana tako da se uređaju može pristupiti bez posebnog odobrenja. Iako sama po sebi nije štetna, u kombinaciji s drugim aplikacijama može rootati uređaj i preuzeti kontrolu nad njim.

Ova apliakcija je pronađena na svim OnePlus uređajima s OxygenOS-om, osim OnePlus One, koji vrti Cyanogen. Vidjet ćemo što će reći na ovo reći ekipa iz OnePlusa, no nikako im ne služi na čast, budući da ovo nije prvi put kako su uhvaćeni s prstima u pekmezu. Najmanje što u ovom trenutku mogu učiniti je izdati nadogradnju koja briše ovu sistemsku aplikaciju.

Ova informacija dolazi dva dana prije predstavljanja novog modela – OnePlus5T, i nikako mu neće pomoći u promociji, dapače.Article source: https://mob.hr/oneplus-ponovo-uhvacen-s-prstima-u-dzemu-ostavio-backdoor-na-svim-novijim-modelima/