Omen Transcend 14: Mala, ali snažna mašina za gaming

0
73
omen-transcend-14:-mala,-ali-snazna-masina-za-gaming

Summary

Omen Transcend 14 je kompaktan laptop koji je bliži ultraprenosivom modelu nego prosečnom laptopu za igre, sa težinom od svega 1,6 kg. Iako ne pruža istu moć kao Omen Transcend 16, ovaj model ima podršku za Intel Core Ultra 7 […]

Omen Transcend 14: Mala, ali snažna mašina za gaming

Omen Transcend 14 je kompaktan laptop koji je bliži ultraprenosivom modelu nego prosečnom laptopu za igre, sa težinom od svega 1,6 kg. Iako ne pruža istu moć kao Omen Transcend 16, ovaj model ima podršku za Intel Core Ultra 7 ili Ultra 9 procesor 14. generacije, do 32 GB DDR5 RAM-a, 2 TB skladišnog prostora i RTX 4070 GPU.

Njegove male dimenzije ne ograničavaju mogućnosti povezivanja, jer ima dva USB-A i dva USB-C porta, kao i HDMI 2.1 priključak pune veličine na zadnjoj strani.

Umesto čipa Meteor Lake sa namenskim NPU-om, Omen Transcend 14 koristi drugačiju konfiguraciju koja ne pruža revolucionarne AI mogućnosti, ali je i dalje u stanju glatko pokretati zahtevne igre. Na demonstraciji je prikazano kako se laptop lako nosi sa Cyberpunk 2077 u 2K rezoluciji, dok istovremeno emituje uživo koristeći OBS u 1080p rezoluciji.

Dizajn Omen Transcend 14 je inspirisan većim modelom od 16 inča, sa minimalističkim linijama, mat završnom obradom u crnoj boji i opcijom bele boje. Međutim, postoji nekoliko razlika. Na manjem modelu, dodirna tabla je smeštena na palubi, dok je tastatura opremljena providnijom rešetkom koja ističe HP-ovo RGB pozadinsko osvetljenje.

Omen Transcend 14 je dostupan po ceni od 1.600 dolara, što je pristojna cena za tako elegantnu gaming mašinu.

Česta pitanja (FAQ) o Omen Transcend 14:

1. Kako se Omen Transcend 14 razlikuje od drugih laptopova?

Omen Transcend 14 je kompaktan laptop koji se više približava ultraprenosivim modelima nego prosečnom laptopu za igre. Sa težinom od svega 1,6 kg, ovaj model je lakši od većine laptopova za igre.

2. Koje su specifikacije Omen Transcend 14?

Omen Transcend 14 ima podršku za Intel Core Ultra 7 ili Ultra 9 procesore 14. generacije, do 32 GB DDR5 RAM-a, 2 TB skladišnog prostora i RTX 4070 GPU.

3. Kako je Omen Transcend 14 povezan?

Omen Transcend 14 ima dva USB-A i dva USB-C porta, kao i HDMI 2.1 priključak pune veličine na zadnjoj strani, što omogućava različite mogućnosti povezivanja.

4. Može li Omen Transcend 14 pokrenuti zahtevne igre?

Iako ne pruža istu moć kao Omen Transcend 16, Omen Transcend 14 je sposoban da glatko pokrene zahtevne igre. Na demonstraciji je prikazano kako se laptop lako nosi sa igrom Cyberpunk 2077 u 2K rezoluciji, dok istovremeno emituje uživo koristeći OBS u 1080p rezoluciji.

5. Koji je dizajn Omen Transcend 14?

Dizajn Omen Transcend 14 je inspirisan većim modelom od 16 inča, sa minimalističkim linijama, mat završnom obradom u crnoj boji i opcijom bele boje. Tastatura je opremljena providnijom rešetkom koja ističe HP-ovo RGB pozadinsko osvetljenje.

6. Koliko Omen Transcend 14 košta?

Omen Transcend 14 je dostupan po ceni od 1.600 dolara, što je pristojna cena za tako elegantnu gaming mašinu.

Za više informacija i trenutne cene, posetite link.

Read More