Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game

Lepo je znati da duh SEGA i dalјe sjajno gori. Legendarna japanska kompanija je možda tokom poslednjih godina svesno prešla na naslove strategija zasnovanih na PC-u, ali Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game vidi da se organizacija privremeno vraća u svoj najbolji Model 3. Ovo je arkadno nadahnut izlet koji kanalizuje plavo nebo i tvrdu rock muziku prošlosti – i predstavlјa pravi dah svežeg vazduha u sportskom žanru.

Ovde nema paketa nalepnica: samo veliki izbor mini-igara sa kojima možete da uživate u raznim modusima. Počećete tako što ćete stvoriti zvezdu sportistu, a odatle ćete moći da ga/je okružite sa saigračima i partnerima, koji će vas svi podržati u vašoj potrazi za slavom zlatne medalјe. Dizajner avatara je relativno dubok, ali celokupno izdanje se pretvara u dosledan umetnički stil koji je crtani film na upečatlјiv način.

Za razliku od drugih olimpijskih igara, popis aktivnosti nije pretrpan atletskim takmičenjima. Da, tradicionalno maltretiranje tastera naći ćete u disciplini 100 metara i štafeti, ali ćete takođe moći da uživate u teniskim, fudbalskim i bokserskim disciplinama. Upravo ove poslednje discipline zaista izdvajaju izdanje od prethodnika, a iako su neki sportovi prirodno zabavniji od drugih, postoji doslednost paketa koja je lako proceniti.

Na primer, postoje slojevi za svaki od događaja koji dodaju element veštine. U pojedinačnom slobodnom stilu na 200 metara, na primer, vi ćete imati zadatak da upravlјate izdržlјivom trakom, što će vas naterati da razmišlјate o svom ukupnom tempu dok držite podalje takmičare. U međuvremenu, u skoku u dalј, moći ćete da radite sa publikom na svom poslednjem skoku, kako biste dodali malo udalјenosti u potrazi za položajem na podijumu. Svaku aktivnost je lako otkriti, ali uvek ima toga više.

Upravo ta dubina čini takmičarsku igru nešto primamlјivijom, a mi smo uživali u nekim napetim košarkaškim krugovima dok smo razgovarali sa konkurentima u inostranstvu. Postoji struktura zasnovana na rasporedu rangiranih mrežnih načina za više igrača koja ciklično prolazi kroz različite događaje i održava duh Olimpijade živim. Naravno, ako to nije za vas, jednostavno možete da kreirate brze mečeve za najviše četiri igrača i smislite svoje medalјe.

Iako nema nijedne mikrotransakcije koju obično možete da nađete u drugim sportskim naslovima, izdanje izgleda da na pravi način usmerava trendove servisnih igara. Rugby sevens nedavno je dodat da se poklapa sa Rugby World Cup-om, dok će vođenje sportskog penjanja i džudoa tek doći; oni će verovatno biti uklјučeni prvog dana kada se naslov razvije na zapadnim teritorijama, ali paket se oseća uglađenim uprkos ranom predstavlјanju u Aziji.

Dok se takmičite zaradićete bodove koje možete da potrošite na opremu i kozmetiku za vaš lik, u rasponu od relativno normalnog (poput šortsa i majice) do apsurdnog (poput odeće astronauta). Takođe je u tonama zakopana statista praćenja, otkrivajući kako se vaše performanse upoređuju sa ostatkom zajednice. Uredne male meta igre otkrivaju broj medalјa za svaku naciju, što znači da svaki put kada završite na podijumu zapravo doprinosite statistici svoje zemlјe.

Još jedna odlika je da se sportisti u stvarnom svetu dodaju u režim vežbanja, što vam omogućava da se suočite sa njima u svojim sportovima. Iako likovi bejzbola očigledno nisu tako rafinirani kao namenske franšize poput MLB The Show-a , tenisu moramo da damo zasluge, što daleko nadmašuje bilo koju od alternativa koje ćete pronaći na PS4. Boks je pomalo čudan i nismo naročito naklonjeni BMX-u – ali svi ostali se kreću od dobrog do odličnog.

Prezentacija je slično solidna, sa živahnom grafikom i pokaznim najavlјivačima. Ovo je vrsta igre u kojoj će zbog dobrih performansi vaš avatar doslovno eksplodirati u kuglu plamena, a postoje i neke zaista uredne animacije koje vas vide kako izvodite čekić ili spajkujete loptu u odbojci na pesku. Ekrani za učitavanje uklјučuju korisne informacije o samim Olimpijadama, a svi stadioni verno su rekreirani na osnovu stvarnih crteža dizajna.

U eri gde su arkadni naslovi malo i daleko, Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game služi kao podsetnik da je SEGA i dalјe šampion raznovrsnih sportskih igara. Raznovrsni izbor događaja, svaki sa sopstvenom zaraznom mehanikom igranja, stvara zabavni paket sa mnogo toga za videti i uraditi. Uporedite to sa živahnim art stilom i nekim pristojnim opcijama na mreži, i tu ste dobili zlatni standard u atletici.

Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game was last modified: decembar 2nd, 2019 by ITN Team

The post Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game appeared first on ITNetwork.

Original Article