Olympic Esports Series doveo još 2 igre među takmičarske sportove – Just Dance i Gran Turismo

0
48
olympic-esports-series-doveo-jos-2-igre-medju-takmicarske-sportove-–-just-dance-i-gran-turismo

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je nedavno najavio Olympic Esports Series 2023, svetsko virtuelno i simulirano sportsko takmičenje koje je razvio MOK u saradnji sa međunarodnim federacijama (IF) i proizvođačima igara. Ove godine manifestacija će obuhvatiti devet sportova, od kojih su dva JustDance i Gran Turismo.

Profesionalni i amaterski igrači širom sveta pozvani su da učestvuju u kvalifikacionim rundama u igrama koje su predstavljene u Olimpic Esports Series 2023. Takmičenje je počelo juče i kulminiraće finalima uživo. Finale će se održati u singapurskom Suntec centru od 22. do 25. juna i biće emitovano uživo na Olympics.com i Olimpijskim društvenim platformama.

Pored Gran Turismo i JustDance, ostali sportovi predstavljeni u takmičenju su:

  • Archery (World Archery Federation, Tic Tac Bow)
  • Baseball (World Baseball Softball Confederation, WBSC eBASEBALL™: POWER PROS)
  • Chess (International Chess Federation, Chess.com)
  • Cycling (UCI, Zwift)
  • Sailing (World Sailing, Virtual Regatta)
  • Taekwondo (World Taekwondo, Virtual Taekwondo)
  • Tennis (International Tennis Federation, Tennis Clash)

U zavisnosti od sporta, svako može da pokuša da se kvalifikuje za Olympic Esports Series 2023. U slučaju Gran Turismo 7, developer će uvesti vremensku probu na mreži na stazi posvećenoj takmičenju 13. aprila. Najbolje rangirani igrači biće pozvani da se takmiče na Olimpijskoj nedelji esporta u Singapuru. S druge strane, u kategoriji JustDance, biće vam potreban poziv za učešće.

Virtuelni format takmičenja MOK-a zasnovan je na uspehu Olimpijske virtuelne serije. Takmičenje 2021. godine, koje je održano pre Olimpijskih igara u Tokiju, okupilo je preko 250.000 takmičara iz preko 100 zemalja. Sa Olympic Esports Series 2023, MOK planira da napravi još jedan korak u podršci Olimpijskog pokreta razvoju virtuelnih sportova, kao što je navedeno u Olimpijskoj agendi 2020+5, održavajući svoje partnerstvo sa zajednicama za igre i esport kako bi stvorio nove mogućnosti za igrače i fanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More