Ogroman rast biometrijski autoriziranih plaćanja

0
96

Nova studija tvrtke Juniper Research ukazuje da će biometrijski autorizirana plaćanja globalno ostvariti vrijednost od 1,2 bilijuna dolara do 2027. godine što je ogromno povećanje u odnosu na ovu godinu kada ostvaruje 332 milijarde dolara.

To se odnosi na sva plaćanja koja se autoriziraju biometrijskim prepoznavanjem korisnika poput prepoznavanja lica i otiska prstiju, a predviđeni rast od 365 posto trebao bi biti rezultat nedavno uvedenih zakonskih promjena, koje uključuju SCA sustav (Strong Customer Authentication), čime se od financijskih institucija traži velika doza sigurnosti.

SCA direktiva PSD2 (Second Payment Services Directive – Druga direktiva o uslugama plaćanja) natjerala je financijske institucije da implementiraju biometrijsku autentifikaciju. Kako bi ispunile ovaj zahtjev, financijske institucije iskoristile su mogućnosti biometrijske provjere autentifikacije putem pametnog telefona i drugih gadgeta.

Kako bi zadržale povjerenje i smanjile prijevare, financijske institucije provode pojačanu provjeru autentičnosti, a dobavljači moraju ponuditi više načina za provjeru autentičnosti, kao i razvoj novih tehnologija za zaštitu biometrije.

Čitavo istraživanje možete pronaći na ovoj poveznici.

Original Article