Odlični horor SOMA besplatan na GOG-u!

Lepe vesti pred novu godinu, ukoliko smatrate da je ona precenjena, i da je možda bolje da veče provedete uz neku dobru igru – recimo neki dobar horor?

Odlični GOG je rešio da nas po ko zna koji put časti besplatnom igrom, i ovoga puta je to fantastični horor naslov SOMA, iz studija poznatnog po kvalitetnim horor igrama, Frictional Games.

Tim koji nam je ranije doneo inovativne horo serijale, Penumbra i Amnesia, je pre par godina plasirao i njihovu atmosferičnu naučno-fantastičnu igru SOMA, koja je bila u njihovom prepoznatljivom šmeku, ali sa mnogo većim akcentom na psihološki horor i na narativ, nego što su to bile njeihove prethodne igre.

Nekima je ovo leglo, nekima ne, ali je igra defitinvno veoma kvalitena i bavi se nekim večitim tropama budućnosti i pitanja egzistencije čoveka kao ličnosti, odnosno šta je ono što čini čoveka.

Ne ćemo vam previše kvariti ostatak priče, ali vas uveravamo da je igra fenomenalna, zato pravac na GOG, da preuzmete vašu besplatnu kopiju, jer je igra besplatna 48h, odnosno do nedelje u 12h.

Original Article