Odlaganje za The Day Before planirano i pre problema sa trademarkom

0
50
odlaganje-za-the-day-before-planirano-i-pre-problema-sa-trademarkom

The Day Before je izazvao mnogo uzbuđenja tokom protekle godine, postavši najželjenija igra na Steam-u. Nažalost, nešto više od mesec dana od navodnog datuma izlaska igre 1. marta, igra je odložena i fanovi počinju da sumnjaju u postojanje igre. Sada su dva suosnivača iza programera Fntastic progovorila o spekulacijama.

The Day Before je trebalo da bude lansiran 1. marta kroz Early Access. Međutim, ove nedelje je otkriveno da studio koji stoji iza igre, Fntastic, ne poseduje trademark, pošto je igra najavljena pre nego što je kompanija podnela zahtev za nju. Sada privatno lice drži zaštitni znak za ime igre, a Fntastic tek treba da reši situaciju. Fntastic je ovo najavio juče, pored odlaganja igre, pomerajući je sa marta na novembar, odloženo je i planirano otkrivanje gejmpleja.

Kako se ispostavilo, The Day Before je već trebalo da bude odloženo pre izdavanja žiga. Prema suosnivačima Fntastic-a, Eduardu i Ajsenu Gotovcevu, u razgovoru za IGN, odlaganje je već planirano sa izdavačem The Day Before, Mytona. Ako je to slučaj, onda bi nas navelo da se zapitamo zašto je datum izlaska 1. marta promovisan pre samo nekoliko nedelja u segmentu Nvidijinog CES-a.

Što se tiče zabrinutosti oko postojanja igre, dva osnivača Fntastic-a nisu previše zabrinuti i kažu: „Oluja će se na kraju smiriti, a vreme će sve staviti na svoje mesto. Kada igra izađe, ljudi će konačno videti istinu”.

The Day Before je sada zakazan za 10. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More