Odgovor Apple-a na zahtev Epic-a 

0
55

Apple je odgovorio na sudske zahteve kompanije Epic da proizvođač iPhone-a vrati Fortnite u App Store.

Apple i dalje ne odustaje od svojih uslova

Tvrdeći da se Fortnite može vratiti u iOS u bilo kom trenutku – čim Epic ukloni sopstveni sistem plaćanja u aplikaciji zbog kojeg je i došlo do uklanjanja igre.

Kako Apple navodi u svom podnesku: „Epic je mogao da izbegne bilo kakvu dalju štetu koja uključuje Fortnite i Unreal Engine – jednostavnim pritiskom na taster. Odbijanjem da to učini, Epic drži svoje kupce kao taoce “.

Ovo nije novi argument kompanije Apple, ali ovi novi podnesci nude više detalja o pravnim argumentima na koje će se Apple oslanjati u odgovoru na Epic-ov zahtev za preliminarnom zabranom i vraćanjem Fortnite-a u App Store za korisnike iOS-a. Sudsko ročište za odlučivanje o toj stvari zakazano je za 28. septembar.

U podnesku, Apple ponavlja svoj glavni argument da kompanija pruža dragocenu uslugu održavanjem App Store-a i da je zaobilaženjem pravila, Epic raskinuo ugovor sa Apple-om.

Nadalje, Apple između ostalog sugeriše da je Epic započeo ovu pravnu bitku delom da bi skrenuo pažnju na glavnu franšizu:

„Iz razloga koji nemaju nikakve veze sa Epic-ovim potraživanjima prema Apple-u, Fortnite-ova popularnost opada – do jula 2020. godine interesovanje za Fortnite opalo je za skoro 70% u poređenju sa oktobrom 2019. godine. Čini se da je ova tužba (i naslovne strane na koje kompanija dospeva zbog podnošenja tužbe protiv Apple-a) deo marketinške kampanje osmišljene da ojačaju interesovanje za Fortnite.“

Izvor: Theverge

The post Odgovor Apple-a na zahtev Epic-a first appeared on PC Press.

Original Article