Oddworld: Soulstorm

0
544

Dakle, Soulstorm je čudna igra iz više razloga. Glavni lik Abe je… čudan. On nije vaš tipični heroj, estetski i u osnovi njegovog bića. On je malo verovatan prorok, glupi idiot… i, dobro, shvatate. Jadnik, olakšat ću vam.

Od samog početka, Oddworld Inhabitants je uspeo da iskoristi ovu čudnu magiju u probavlјivu slagalicu sa velikim fokusom na izbegavanje borbe, ako želite. To je cilј koji nije samo kreposan, već je neverovatno jedinstven svih ovih godina kasnije. A Soulstorm (nazvan po pivu napravlјenom od delova Mudokon-a, rase Abe-a i njegovih lјudi) uglavnom izvršava tu viziju uz nekoliko starih školskih izdanja usput.

Naloženo kao oživlјavanje Exoddus-a (druga igra u seriji), Soulstorm se oseća neposrednije živo. Iako se Exoddus više osećao kao paket za proširenje, ovo je potpuno nova igra sa drugačijim okvirom i veličinom. Nova sočiva u kojoj možemo da gledamo priču je divna, jer nam omogućava da se približimo Abe-u i njegovim prijatelјima na smisleniji i promišlјeniji način.

Isto tako, nivoi (kojih ima 15, sa dve tajne faze) su opsežniji i otvoreniji. Čim izađete iz korova prvih nekoliko, često postoji više puteva, sa gomilama tajnih područja za otkrivanje i neobaveznim cilјevima (poput pronalaženja i spašavanja više Mudokon prijatelјa, koji vam omogućavaju pristup pravom kraju). Sistem inventara se uvlači u ovu petlјu igranja, nagrađujući istraživače sa više alata za rešavanje nekih višestrukih slagalica.

SoulstormDrugim rečima, što više napora uložite u otkrivanje onoga što igra nudi, to ćete više uspeti. Ipak, jedan od najbolјih delova Soulstorm-a mora da je pobolјšani sistem pokreta. Brzo dvostruko preskakanje rešava toliko problema sa prethodnim serijama i omogućava vam lakši prelazak nekih složenijih sekvenci dok se češće zakačite za izbočine. Sistem posedovanja (jedan od primarnih alata za rešavanje zagonetki, u kojem eliminišete neprijatelјa koji ne sumnja) i dalјe je tako zabavan i maštovit i otvara toliko prostora za dizajn.

SoulstormDelovi poput upravlјanja letećim neprijatelјem da bi prošao kroz prepreku kako bi Abe-u mogao da otvoriti vrata su genijalni, jer se uklapaju u ustalјena pravila univerzuma, a da se ne osećaju previše igrivo. Često imate mogućnost da se prikradate, forsirate zagonetke ili ih rešavate i upotrebom predmeta. Prozirna opcija menija za prikaz svih sačuvanih Mudokons-a (kao i sve relevantne statistike) takođe je božji dar, završavajući ezoteričnu i povremeno čuvajuću prirodu sakupljanja elemenata.

SoulstormAli sa ovim klasičnim principima u prvom planu, postoji nešto nesigurno. Kontrolne tačke mogu ponekad da budu zaista mutne, jer su ponekad postavlјene na takav način da ćete morati ponovo da pokupite tonu predmeta ako umrete, da se ne biste povukli i pokrenuli još jednu kontrolnu tačku, a zatim se vratili na „resave“ trenutno stanje igre. Ako bi neke od ovih klјučnih stavki postavili ispred sigurnih područja, a zatim kontrolne tačke, igrači bi smanjili neke od poslova.

Kretanje odabranim menijima takođe je vežba u neelegantnosti; naročito glavni inventar koji se pokreće pritiskom na dugme Triangle, a zatim se manipuliše analognim džojsticima. Ista je stvar i za ekran za izradu (koji omogućava igračima da kreiraju predmete koji se obično pronalaze putem igranja poput omamlјujućih mina, ali pogodnije na zahtev), koji je ponekad iskušujuć i za pokretanje mu je potrebno nekoliko čvrstih udaranja. Zatim tu je drkanje poput povremenih nervoznih muzika i rezanja menija. Dosadno je, ali se može odmahivati rukom u zavisnosti od nivoa vaše tolerancije. Postojala je retka greška koja je softverski srušila igru, ali je patch-evana od objavlјivanja i nismo je doživeli u originalnoj verziji.

Iz Oddworld: Soulstorm-a treba istresti neke paučine, a neke će ostati i nakon vrućeg tuširanja, ali bilo bi vam teško da navedete mnoge igre koje rade ono što ova serija radi 2021. godine. drago nam je što su Oddworld Inhabitants još uvek u blizini, radeći njihove čudne i zanimlјive stvari.

Oddworld: Soulstorm was last modified: 10 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Oddworld: Soulstorm appeared first on ITNetwork.

Original Article