Obsidian pravi AAA RPG iz prvog lica!

Renomirani studio Obsidian Entertainment nam je najpoznatiji po PRG klasicima kao što su KotoR 2, Fallout New Vegas i Neverwinter Nights 2, a poslednjih godinama i po njihovim igrama kao što su Tyranny i Pillars of Eternity 1/2.

Trenutno svakog dana uživamo u detaljima oko The Outer Worlds, dok čekamo da igra izađe ovog oktobra, ali već sada možemo da naslutimo šta nas očekuje i budućnosti.

Kao što verovatno znate, Obsidian je ove godine kupljen od strane Majkrosofta, što znači ne samo stabilnost za ovu kompaniju koja je uvek bila na rubu bankrota, već i veliki priliv sredstava, koji će omogućiti da uplove u AAA vode.

Prvi konkretni pokazatelji da će se to zaista i desiti nam dolaze ovog vikenda, zahavljujući oglasu za posao gde Obsidian traži, između ostalog, osobu koja ima iskustvo sa AAA igrama. Osim toga, traži se da zna da radi u Unreal Engine 4, da ima iskustvo sa borbom iz prvog lica, kako prsa u prsa, tako i na daljinu, i na kraju, da ima iskustvo sa smenom dana i noći u igrama.

Da li ćemo dobiti neki potpuno novi svet? Ili možda Pillars of Eternity 3 u potpuno novom duhu? Ko zna, ali nas svakako raduje da saznamo šta nam sledeće donose.

Obsidian Entertainment just opened up 12 new positions. The studio – as already reported before – now lists over 200 employees. https://t.co/ZZo7f6FCpK

– Unreal Engine 4
– Day and night cycle
– first-person melee & ranged combat gameplay
– AAA
– high profile role-playing game pic.twitter.com/jLcsdprmiR

— Klobrille (@klobrille) September 21, 2019

The post Obsidian pravi AAA RPG iz prvog lica! appeared first on PLAY!.

Original Article