Oblivion Remake unutar Skyrim endžina – to je Skyblivion

0
34
oblivion-remake-unutar-skyrim-endzina-–-to-je-skyblivion

Oseća se kao večnost otkako je razvojni tim koji stoji iza Skybliviona prvi put najavio mod. Projekat, koji ima za cilj da prepravi Oblivion u Skyrim endžinu, je u razvoju više od deset godina, ali izgleda da konačno imamo datum lansiranja. Prema rečima developera, mod će izaći najkasnije 2025.

U znak obeležavanja najave datuma izlaska, tim je objavio i zvanični trejler za mod, dajući nam uvid u ono što možemo očekivati od njega. Skyblivion će biti besplatan i podržava standardno izdanje Skyrima, kao i Legacy i Special Editions. Korisnicima će biti potrebni i Skyrim i Oblivion, uključujući DLC, da bi igrali mod.

Takođe će biti potpuno modularan, što znači da možete birati šta želite da instalirate, a šta ne. To uključuje mnoge sisteme i poboljšanja koje je tim razvio, uključujući remont pejzaža, remont enterijera, remont grada i remont oružja/oklopa.

Kreiranje igre od temelja je dug proces. Ovo posebno važi za volontere koji pokušavaju da obnove AAA igru za koju su timu zaposlenih sa punim radnim vremenom bile potrebne godine. S obzirom na veličinu ovog projekta, nije previše iznenađujuće videti koliko dugo je bio u razvoju. Iako je najavljeno da će mod izaći 2025. godine, tim je ostavio otvorenu mogućnost da „premaši [svoja] sopstvena očekivanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More