Nvidia RTX Remix omogućava moderima da remasteruju klasične igre

0
69
nvidia-rtx-remix-omogucava-moderima-da-remasteruju-klasicne-igre

Summary

Nvidia je nedavno objavila RTX Remix alat za remastering igara, koji je trenutno dostupan u otvorenoj beta verziji. Ovaj alat koristi AI tehnologiju za preinačavanje starijih igara, omogućavajući modderima da poboljšaju teksture, osvetljenje i druge vizuelne elemente. Iako je alat […]

Nvidia RTX Remix omogućava moderima da remasteruju klasične igre

Nvidia je nedavno objavila RTX Remix alat za remastering igara, koji je trenutno dostupan u otvorenoj beta verziji. Ovaj alat koristi AI tehnologiju za preinačavanje starijih igara, omogućavajući modderima da poboljšaju teksture, osvetljenje i druge vizuelne elemente.

Iako je alat već korišćen za remastering igara poput Portala i Half-Life 2, sada je dostupan svim modderima da ga isprobaju. Očekuje se da će ovo omogućiti još širi spektar nadograđenih igara.

Međutim, ne sve klasične igre su kompatibilne sa RTX Remix-om. Alat najbolje radi sa DirectX 8 i 9 igrama „sa fiksnim cevovodom funkcija“. Neki od kompatibilnih naslova uključuju Call of Duty 2, Hitman 2: Silent Assassin, Garry’s Mod, Freedom Fighters, Need for Speed: Underground 2 i Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

RTX Remix nudi različite alate za remastering, uključujući generativni AI alat koji koristi Tensor jezgra u GeForce RTX GPU-ima za analizu i povećanje rezolucije tekstura. Modderi takođe mogu koristiti fizički zasnovano renderovanje (PBR) i dodati praćenje zraka, DLSS 3 i Nvidia Reflex za poboljšanje iskustva igranja.

Nvidia ističe da RTX Remix nije „rešenje sa jednim dugmetom“ za remastering, jer je potrebno neko vreme i pažnja da bi teksture bile pravilno nadograđene. Ipak, ova tehnologija ima potencijal da revitalizuje klasične igre i pruži igračima unapređeno vizuelno iskustvo.

Izvor: TheVerge

Pitanja i odgovori o Nvidia RTX Remix alatu za remastering igara

1. Šta je Nvidia RTX Remix?

Nvidia RTX Remix je alat za remastering igara koji koristi AI tehnologiju za poboljšanje tekstura, osvetljenja i drugih vizuelnih elemenata starijih igara.

2. Koji je cilj alata Nvidia RTX Remix?

Cilj alata Nvidia RTX Remix je da omogući modderima da poboljšaju klasične igre i pruže igračima unapređeno vizuelno iskustvo.

3. Ko može koristiti Nvidia RTX Remix?

Nvidia RTX Remix je trenutno dostupan svim modderima u otvorenoj beta verziji.

4. Sa kojim igrama radi najbolje Nvidia RTX Remix?

Alat najbolje radi sa DirectX 8 i 9 igrama „sa fiksnim cevovodom funkcija“. Neke od kompatibilnih igara uključuju Call of Duty 2, Hitman 2: Silent Assassin, Garry’s Mod, Freedom Fighters, Need for Speed: Underground 2 i Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

5. Koje alate nudi Nvidia RTX Remix za remastering?

Nvidia RTX Remix nudi različite alate za remastering, uključujući generativni AI alat koji koristi Tensor jezgra u GeForce RTX GPU-ima za analizu i povećanje rezolucije tekstura. Takođe je moguće koristiti fizički zasnovano renderovanje (PBR) i dodati praćenje zraka, DLSS 3 i Nvidia Reflex za poboljšanje iskustva igranja.

6. Da li je Nvidia RTX Remix jednostavno rešenje sa jednim dugmetom za remastering?

Ne, Nvidia ističe da RTX Remix nije „rešenje sa jednim dugmetom“ za remastering, jer je potrebno vreme i pažnja da bi teksture bile pravilno nadograđene.

7. Da li Nvidia RTX Remix ima potencijal da revitalizuje klasične igre?

Da, ova tehnologija ima potencijal da revitalizuje klasične igre i pruži igračima unapređeno vizuelno iskustvo.

Izvor: link

Read More