Nvidia i Google su protiv kupovine Activision-Blizzard grupe od strane Microsofta

0
41
nvidia-i-google-su-protiv-kupovine-activision-blizzard-grupe-od-strane-microsofta

Microsoft je opterećen još jednom grupom zabrinutosti zbog čekanja na kupovinu Activision Blizzarda, ali ovoga puta one dolaze od nikog drugog do kompanija Google i Nvidia, dva veoma uticajna tehnološka giganta. Od kada je akvizicija objavljena početkom 2022. godine, određene kompanije su sumnjale u njen uticaj na industriju igara i šire, ali su sve direktno pogođene strane ostale odlučne.

U stvari, Microsoft se samo udvostručio u svojim naporima u poslednjih nekoliko meseci. Pošto je Bethesda već pod svojim okriljem, kompanija koja stoji iza Windovs OS, Bing i Xbox brendova namerava da sprovede dogovor, što bi poslužilo kao dodatno podvlačenje njenog značaja u industriji igara, posebno.

Prema nedavnom izveštaju Blumberga, Google i Nvidia su izrazili zabrinutost zbog najveće Microsoftove kupovine igara do sada. Izvori tvrde da je Nvidia naglasila „potrebu za jednakim i otvorenim pristupom naslovima igara“, ali je vredno istaći da se njen predstavnik nije direktno protivio kupovini. Nvidijinu zabrinutost podelio je i Google, sa dve kompanije koje se plaše da bi Microsoft mogao da stekne nepravednu prednost u nišama u cloud tehnologijama, mobilnom igranju i pretplati, iako Microsoft tvrdi da ne razume zabrinutost oko kupovine u širem smislu.

Uprkos ovom pokušaju, Microsoft je priznao svoju grešku optužujući FTC za kršenje Ustava. Glavni protivnik akvizicije je bio Sony od samog početka, i nije teško shvatiti zašto bi to bio slučaj. Naime, Soni i Majkrosoft su se već duže vreme bavili poslovičnim natezanjem preko svojih Playstation i Xbox konzola, a pretvaranje velikih kompanija kao što su Bethesda i Activision Blizzard u studije prve strane moglo bi da ima ogroman uticaj na tržišnu ravnotežu između njih.

Kako vreme odmiče, izgleda kao da je Microsoft sve dalje od toga da kupi AB. Da li će na kraju uspeti u tome, pa, ostaje da vidimo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More