NSA priznala da kupuje podatke pretraživanja Amerikanaca od brokera

0
48
nsa-priznala-da-kupuje-podatke-pretrazivanja-amerikanaca-od-brokera

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Direktor Agencije za nacionalnu bezbednost potvrdio je da ta agencija kupuje podatke o pretraživanju web-a Amerikanaca od brokera bez prethodnog dobijanja naloga.

PCPress.rs Image

Kupovina se obavlja kod brokera

U pismu od 11. decembra, aktuelni direktor NSA potvrdio je da agencija obavlja takve kupovine od brokera. NSA pribavlja različite vrste informacija za obaveštajne i druge ovlašćene misije, uključujući poboljšanje obaveštajnih podataka o signalima. Ovo može uključivati informacije povezane sa elektronskim uređajima koji se koriste izvan i, u određenim slučajevima, unutar Sjedinjenih Država.

NSA ne kupuje i ne koristi podatke o lokaciji prikupljene sa telefona za koje se zna da se koriste u Sjedinjenim Državama bilo sa ili bez sudskog naloga. Slično tome, NSA ne kupuje i ne koristi podatke o lokaciji prikupljene iz automobilskih telematskih sistema iz vozila za koje se zna da se nalaze u Sjedinjenim Državama.

Senator je pozvao direktorku Nacionalne obaveštajne službe da naredi američkim obaveštajnim agencijama da prestanu da kupuju privatne podatke Amerikanaca bez pristanka. Agencija je navela da bi informacije, za koje je tvrdila da su prodate kupcima, uključujući vladine izvođače, mogle da se koriste za praćenje poseta ljudi osetljivim lokacijama kao što su klinike za medicinsko i reproduktivno zdravlje, mesta verskog obožavanja i skloništa za zlostavljanje u porodici..

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.