Novootkrivena funkcija u Samsung telefonima: Detekcija sudara postaje moguća!

0
112
novootkrivena-funkcija-u-samsung-telefonima:-detekcija-sudara-postaje-moguca!

Summary

Izvor: Samsung, Shutterstock Uzbudljiva vest stiže iz sveta Samsung telefona! Nedavno je Mišal Rahman, razvojni programer, otkrio nešto neobično dok je istraživao Galaxy S24 Ultra model. Pored uobičajenih senzora, primetio je i neaktivan senzor za detekciju sudara, koji do sada […]

Novootkrivena funkcija u Samsung telefonima: Detekcija sudara postaje moguća!

Izvor: Samsung, Shutterstock

Uzbudljiva vest stiže iz sveta Samsung telefona! Nedavno je Mišal Rahman, razvojni programer, otkrio nešto neobično dok je istraživao Galaxy S24 Ultra model. Pored uobičajenih senzora, primetio je i neaktivan senzor za detekciju sudara, koji do sada nije bio javno objavljen od strane kompanije Samsung.

Umesto da koristi fizički senzor, ovaj tajni „Car Crash Detect Wakeup“ senzor je virtuelni i kombinuje signale drugih senzora da bi detektovao sudare. Ukoliko dođe do sudara, ovaj senzor bi bio u stanju da to registruje i prenese odgovarajuće informacije.

Kada je potražio dodatne informacije, Mišal je pronašao skrivenu aplikaciju „MoccaMobile“ unutar One UI 6.1 sistema. U ovoj aplikaciji se nalazi kod koji bi omogućio korisnicima da aktiviraju ili deaktiviraju funkciju detekcije sudara pomoću virtuelnog senzora. Nažalost, Samsung nije još uvek odgovorio na Mišalove zahteve za komentar, pa ostaje neizvesno kada će tačno ova funkcija postati dostupna.

Iako smo pokušali da sami pronađemo ovaj skriveni senzor na Galaxy S24 Ultra telefonu koji trenutno testiramo, nismo uspeli. To nas navodi na zaključak da detekcija sudara možda nije planirana za Evropu. Ipak, ostaje nam da se nadamo da će Samsung uskoro otkriti više detalja o ovoj funkcionalnosti.

Ova novootkrivena mogućnost ima potencijal da donese dodatnu sigurnost korisnicima Samsung telefona, omogućujući im brzu i efikasnu detekciju sudara. Verujemo da će ova funkcija biti dobrodošla dodatak već impresivnom arsenalu karakteristika koje Samsung nudi na svojim telefonima.

Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Kakav je to senzor „Car Crash Detect Wakeup“ na Samsung Galaxy S24 Ultra telefonu?

Senzor „Car Crash Detect Wakeup“ je virtualni senzor koji kombinuje signale drugih senzora na telefonu kako bi detektovao sudar. Umesto fizičkog senzora, ovaj virtuelni senzor koristi softversku obradu podataka kako bi registrovao sudar i preneo odgovarajuće informacije.

2. Gde mogu pronaći aplikaciju „MoccaMobile“ za aktiviranje ili deaktiviranje funkcije detekcije sudara?

Aplikacija „MoccaMobile“ se može pronaći unutar One UI 6.1 sistema na Galaxy S24 Ultra telefonu. Međutim, trenutno nije potvrđeno da li je ova funkcija dostupna za aktiviranje ili deaktiviranje.

3. Da li će detekcija sudara biti dostupna na svim Galaxy S24 Ultra telefonima?

Trenutno nije poznato da li će detekcija sudara biti dostupna na svim Galaxy S24 Ultra telefonima. Prema informacijama iz članka, detekcija sudara možda nije planirana za Evropu. Potrebno je sačekati zvanično saopštenje kompanije Samsung za više detalja.

Definicije:

– Senzor za detekciju sudara: Virtuelni senzor koji koristi softversku obradu podataka da bi detektovao sudar i preneo odgovarajuće informacije.

– One UI: Korisnički interfejs razvijen od strane kompanije Samsung za svoje Android uređaje.

Povezani linkovi:

Samsung – Zvanična stranica kompanije Samsung.

Galaxy S24 Ultra – Informacije o Galaxy S24 Ultra telefonu na zvaničnoj Samsung stranici.

Read More