Novi VIDI: Ljetna zvijer za žestoku jesen

0
266

U dvobroju časopisa VIDI za kolovoz i rujan VIDI br. 305-306 potrudili smo se donijeti vam obilje sadržaja kako biste čim lakše prebrodili dugo vruće ljeto i pripremili se za jednako tako dugu (i nekome) vruću jesen.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

Be(a)st Buy Gaming PC build

Cijene hardvera su napokon počele pomalo padati, a mi smo složili najisplativiji opaki stroj za bezbrižnu radnu, školsku i gaming jesen.

TEMA: Kako poboljšati gaming performanse bez nove grafičke uz pomoć DLSS i FSR tehnologije

Otkrivamo vam kako uz pomoć DLSS i FSR tehnologija možete znatno poboljšati vizualnu kvalitetu vaših igara bez potrebe za kupnjom skupih grafičkih kartica najnovije generacije koje grcaju u nestašicama.

Palac gore za kupnju: Ljetni specijal

Jedan od naših tradicionalnih ljetnih pregleda u časopisu posvećen je odabiru preporuka za kupnju u koje smo uvrstili korisne uređaje koji su povoljni cijenom i neke zabavne gadgete. Predstavljamo vam preko 30 cool hardvera iz 7 kategorija s našeg tržišta kojima dajemo palac gore za kupnju.

TEMA: Hibridni ured

U trendu je rad dijelom od kuće i dijelom u uredu, a u našoj opsežnoj temi uz sugovornike iz poznatih hrvatskih tech tvrtki prošli smo posebno kroz cjeline poput kolaboracijskih alata, VPN rješenja, hardvera za rad od kuće i drugih.

VIDI Hot Stuff recenzija: ASUS G513QY Advantage Edition

Testirali smo mali ali izuzetno moćni laptop koji ćete lako strpati u svoj ruksak i krenuti u ljetne avanture opremljeni podrškom za top gaming.

Vidi X radionica: Upravljanje dronom pomoću mikroračunala

Vidi X mikroračunalo smo koristili za upravljanje malim dronom u zatvorenim skučenim prostorima i niti jednom se nije zabio u zid (ili nekom u glavu).

PC Play Recenzija: Final Fantasy VII Remake

Nova nabrijana inačica igre Final Fantasy VII radi i izgleda odlično na konzolama nove generacije, no isplati li se?

Cool priča: AI edukacijski centar Lipik

Iz prve ruke smo provjerili što za edukaciju IT stručnjaka nudi novi napredni AI centar u Lipiku.

Hardver recenzija: FuturaIT SilentPC-i530

Recenzirali smo vrlo solidan desktop PC oko kojeg se nećete morati mučiti sa slaganjem i potragom za komponentama. Upalite ga i uživate.

VIDI.edu: Hi-Tech zanimanja budućnosti

Rapidan napredak tehnologije otvara neslućene nove mogućnosti, a upravo su hi-tech učilišta i fakulteti na prvoj crti obrazovanja za buduća zanimanja. Pogledajte što nudi hrvatska edukacijska elita.

Reportaža: RUNE Rural Networks

Projekt RUNE donosi 1 Gbps internet u ruralna područja Istre i Hrvatskog primorja. Čak i sela od 10 kuća sada mogu uživati u prednostima brze optike.

Uz sve to u dvobroju Vidija ćete pronaći i obilje drugih tema, hardverskih i softverskih recenzija, najnovije vijesti iz svijeta, regije i znanosti, škole programiranja, a tu su i neizbježni VIDI doktor te Makova svemirska kolumna.

VIDImo se najesen!

Original Article