Novi MSI laptopovi sa Intel Meteor Lake procesorima donose revoluciju u IT industriji

0
68
novi-msi-laptopovi-sa-intel-meteor-lake-procesorima-donose-revoluciju-u-it-industriji

Summary

Mitvork:“MSI je prva kompanija koja najavljuje laptop računare sa novim Intel Core Ultra procesorima.“ Tajvanska firma MSI je najavila novu liniju laptop računara koji će koristiti najnovije Intel Meteor Lake procesore. Novi uređaji su nazvani MSI Prestige 16 AI Evo, […]

Novi MSI laptopovi sa Intel Meteor Lake procesorima donose revoluciju u IT industriji

Mitvork:“MSI je prva kompanija koja najavljuje laptop računare sa novim Intel Core Ultra procesorima.“

Tajvanska firma MSI je najavila novu liniju laptop računara koji će koristiti najnovije Intel Meteor Lake procesore. Novi uređaji su nazvani MSI Prestige 16 AI Evo, Prestige 16 AI Studio Evo i Prestige 13 AI Evo. Ovi laptopovi predstavljaju revoluciju u IT industriji jer prvi put procesori dobijaju AI hardver koji omogućava veštačkoj inteligenciji da radi na samim uređajima, umesto u oblaku. Ovo znači da korisnici mogu očekivati potpuno novu generaciju računara i uređaja, kao što su telefoni, koji će direktno koristiti veštačku inteligenciju.

Kada je reč o samim Intel Meteor Lake procesorima, oni su napravljeni na Intel 4 proizvodnom procesu. Očekuje se da će ovi procesori pružiti oko 10% poboljšanja performansi u odnosu na prethodnu Intel Raptor Lake-H seriju.

MSI Prestige 16 AI Evo i 13 AI Evo laptopovi će koristiti Intel Core Ultra 7-H čipove, dok će MSI Prestige 16 AI Studio Evo zavisiti od Nvidia GeForce RTX 4060 ili RTX 4070. Ono što izdvaja ovu liniju laptopova jeste njihova lagana magnezijum-aluminijumska šasija koja čini osnovnu verziju teškom samo 1,5 kilograma.

Ostale karakteristike ovih laptopova uključuju namenski Neural processing unit (NPU) za performanse veštačke inteligencije i premeštanje AI zadataka sa GPU-ova. Takođe, laptopovi će imati baterije visokog kapaciteta, portove za različite konekcije i visokokvalitetne ekrane sa opcijama rezolucije.

MSI je takođe najavio sopstveni AI softver za ove laptopove, uključujući softver za eliminaciju buke i MSI AI Engine koji se prilagođava potrebama korisnika.

FAQ

Koja je najveća inovacija u novim MSI laptopovima sa Intel Meteor Lake procesorima?

Najveća inovacija je u činjenici da ovi laptopovi imaju integrisan AI hardver koji omogućava veštačkoj inteligenciji da radi direktno na uređaju.

Koje su prednosti magnezijum-aluminijumske šasije?

Magnezijum-aluminijumska šasija čini laptopove izuzetno laganim, omogućavajući korisnicima da ih lako nose i koriste.

Šta možemo očekivati od MSI AI softvera?

MSI AI softver obećava eliminaciju buke i prilagođavanje performansi, zvuka i slike prema potrebama korisnika, kao i funkciju „AI artist“ za generisanje slika slično DALL-E modelu.

Kada će biti dostupni novi laptopovi i po kojoj ceni?

Novi laptopovi će biti dostupni već ovog meseca, a cene će zavisiti od modela, pri čemu se očekuje da najmanji model košta oko 1049 dolara, a šesnaestoinčni modeli 1399 i 1899 dolara.

Read More