Novi mod za Plague Inc. vam omogućava da budete dobrica i da se borite protiv širenja virusa

0
33

Igra koja vam omogućava da čitavu planetu istrebite kreiranjem i modifikovanjem smrtonosnog virusa, Plague Inc, je ovih meseci ponovo izuzetno aktuelna zbog globalne krize nastale širenjem korona virusa.

Plague Inc. je pre svega u Kini dostigao ogromnu popularnost, na šta su tamošnje vlasti reagovale i onemogućile preuzimanje igre do daljnjeg. Mnogi negativno reaguju na opšti pomen ove igre, čega su developeri već ranije reagovali izjavom da se ne radi o verodostojnom simulatoru, već je svrha čista zabava.

Sada su developeri igre, Ndemic Creations, prema preporuci Svetske Zdravstvene Organizacije i drugih institucija koje se bave epidemijom ovog virusa, kreirali poseban novi mod igranja. Mod igranja nije sumoran kao originalna ideja igre, već je optimističan i dozvoljava da “budete dobrica”, odnosno da se izborite sa epidemijom, umesto da je proširite na čitavu planetu.

Prosto rečeno, mod je potpuno suprotan od same igre, jer ćete ovde kontrolisati države i sami određivati kada će se pokretati mere karantina, zabrane kretanja, pa čak i gašenja gradova, odnosno svih mera sa kojima se i mi sami sada susrećemo.

Novi mod igranja je Anti-Plague, i ostaje da vidimo kako će publika reagovati kada se on uskoro pojavi za igrače.

The post Novi mod za Plague Inc. vam omogućava da budete dobrica i da se borite protiv širenja virusa appeared first on PLAY!.

Original Article