Novi MacBook Pro M2 s obiljem CPU i GPU jezgri

0
115

Pored mobilnog OS-a iOS 16, Apple je na WWDC 2022 konferenciji lansirao i nove laptope na pogon najnovijeg M2 procesora koji dolazi s 8 CPU i 10 GPU jezgri tre predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na M1.

Procesor koristi 100 GB/s "unified" memorijski pojas i podržava do 24 GB brze "unified" (objedinjene) memorije.

"Novi Apple M2 čip sadrži sljedeću generaciju 8-jezgrenog CPU-a s napretkom u performansama i učinkovitosti jezgri, zajedno s Appleovim GPU-om sljedeće generacije. M2 čip korisnicima pruža 100 GB/s objedinjene memorijske propusnosti i podržava do 24 GB brze objedinjene memorije. Dizajniran da dramatično ubrza video, M2 također dodaje medijski mehanizam sljedeće generacije i moćni ProRes video engine za hardverski ubrzano kodiranje i dekodiranje, tako da će sustavi s M2 moći reproducirati više streamova 4K i 8K videa nego prije", navodi Apple.

Novi laptopi s M2 procesorima naći će se u prodaji idući mjesec. Za 13-inčni MacBook Pro M2 platit ćete početnu cijenu od 1.299 dolara.

Što se performansi tiče, Apple kaže da će vam igranje Baldurs Gatea 3 biti za 30 posto brže u odnosu na prijašnji 13-inčni MacBook Pro, a na njemu imate aktivni sustav hlađenja i 24 GB objedinjene memorije. Također kažu da će korisnici imati mogućnost reprodukcije do 11 streamova 4K i do 2 streama 8K ProRes videa, dok će vam baterija omogućiti do 20 sati reprodukcije video sadržaja.

Original Article