Novi izazivač izlazi na teren – Najavljena besplatna fudbalska simulacija UFL

0
220

Prava gužva na fudbalskim terenima jer ćemo u narednom periodu imati priliku da biramo između čak četiri fudbalske simulacije koje će se takmičiti za pažnju povremenih igrača, ali i profesionalaca. Studio Strikerz.Inc je otkrio novu besplatnu fudbalsku igru za konzole pod nazivom UFL. Igru će pokretati Unreal Engine, a ovaj naslov želi da se rempluje sa Fifom i Pro Evolution Soccer-om (eFootball) za tron najbolje kompetitivne fudbalske simulacije. Biće ovo solidan derbi jer će i eFootball uklizati u besplatnu zonu sa sledećom igrom.

Kreatori UFL-a opisuju igru kao ”novu revolucionarnu globalnu onlajn fudbalsku ligu” koja će sadržati 5,000 licenciranih igrača, zahvaljujući saradnji sa FIFPRO. U trejleru, koji možete pogledati na dnu teksta, je predstavljen West Ham United brending i stadion, ali nije poznato koji će individualni timovi i lige biti prisutni. Takođe ne znamo ni kada je planirano da igra izađe.

Developeri rade na igri još od 2016. godine, a igra će koristiti kompaniju za sportsku analitiku InStat, kako bi iskoristili detaljne podatke i statistike za svakog igrača. Baš kao i kreatori igre GOALS, i UFL developeri se fokusiraju na fer i čistu kompetitivnu igru. Mudar ugao, jer se Fifa igrači već godinama žale na AI, i nepredvidljive situacije koje kvare fudbalske mečeve.

Objava o UFL fudbalskoj simulaciji stiže u interesantnom momentu jer se bliži datum kada izlazi FIFA 22, dok se Konami prebacuje na besplatan biznis model. GOALS takođe želi da bude deo kompetitivne scene tako da ćemo videti ko će opstati u jakoj konkurenciji. Svakako su ovo odlične vesti za obožavatelje fudbalskih simulacija, jer dobra konkurencija znači i bolji proizvod za igrače. Kompletan intervju sa CEO-om Strikerz.Inc studija možete pročitati ovde.

The post Novi izazivač izlazi na teren – Najavljena besplatna fudbalska simulacija UFL appeared first on PLAY!.

Original Article