Novi dizajn: Gmail uskoro drugačiji za sve

0
76

Još je u julu najavljeno da stiže novi Gmail, a u pitanju su promene koje se najviše tiču izgleda. U to vreme nije bilo obavezno da se pređe na svežiji dizajn, ali rok ističe, pa će uskoro svi morati da se naviknu na novine.

PCPress.rs Image

Google je Gmail redizajn predstavio još u januaru, ali samo za ograničeni broj korisnika čiji su komentari i zamerke pomagali da se poprave sve greške i reše problemi. Tako je nastala konačna verzija, koja bi uskoro trebalo da stigne do svih. Nema dramatičnih promena kada je interfejs u pitanju, a najveće promene su u vezi s boljom integracijom Chat, Spaces i Meet servisa u Gmail.

Oni kojima se promene nisu dopale mogli su da se vrate na staro, a preko Quick Settings taster i opcije “Go back to the original Gmail view”. Ta mogućnost nestaje do kraja novembra, pa će svi morati da gledaju u isti Gmail. To ne znači da postoje velike razlike u tome kako mejl funkcioniše – najviše su se promenile boje.

PCPress.rs Image

Najveća razlika je još jedan sidebar s leve strane, a uloga mu je da istakne Chat, Spaces i Meet. Korisnici su sada dobili mogućnost da ga sklone, što u početku nije bio slučaj. Opcija nije očigledna, a potrebno je da se isključe Google Chat i Google Meet kako bi sidebar nestao, a preko “Customize” u okviru “Chat and Meet”.

Izvor: Ars Technica

The post Novi dizajn: Gmail uskoro drugačiji za sve first appeared on PC Press.Original Article