Novi detalji za Playstation 5 konzolu ipak stižu ovog meseca

0
29

Početak ove radne nedelje obeležila je vest da će Soni održati još jedan State of Play događaj, ali on nažalost neće biti u potpunosti posvećen nadolazećoj Playstation generaciji konzola, već će se raditi o third-party igrama za PS4.

Ovo je mnoge razočaralo, pošto znači da će morati još da se čeka na zvaničnu cenu, pokretanje procesa prednaručivanja i eventualno predstavljanje još PS5 ekskluziva. Za očekivati je da će takav događaj doći tek narednog meseca, ili još kasnije, imajući u vidu dosadašnji raspored održavanja State of Play konferencija.

Prema novim glasinama koje dolaze od strane portala Bloomberg i Džejsona Šriera, kredibilnog insajdera industrije, Soni ipak ima u planu da ovog meseca održi još jedno predstavljanje svog brenda, i to posvećenog PS5 konzoli.

Nije otkriven datum održavanja događaja, kao ni šta će se konkretno prikazati, ali iz Sonija verovatno žele da što pre donesu nove PS5 vesti čime bi se izbegla dodatna frustracija fanova, i održao takozvani hype, postignut junskim predstavljanjem igara i dizajna konzole.

Praktično najvažniji detalj koji se čeka je to kada će se Playstation 5 tačno pojaviti, a što se tiče cenu, većina ima neku formiranu ideju, zahvaljujući raznim ranije procurelim listinzima na Amazon prodavnici. Ono što je sigurno je da Sony ima velika očekivanja od nove Playstation 5 konzole, o čemu pre svega govori pojačanja proizvodnja u fabrikama za prvu godinu. Da li će Microsoft imati valjan odgovor na sve ovo, videćemo takođe u avgustu, kada očekujemo predstavljanje budžetske Xbox konzole.

The post Novi detalji za Playstation 5 konzolu ipak stižu ovog meseca appeared first on PLAY!.

Original Article