Apple svake nedelje predstavlja snimke o tome kako najbolje da iskoristitite sve prednosti iPhone-a. Ako volite da fotografišete, samo gledajte i učite!

Na svom YouTube kanalu su objavili tri nova snimka za ljubitelje fotografisanja. Nikakvo iznenađenje, zna se da čak i stariji modeli snimaju odlične fotografije, a flagship uređaj, iPhone X, jedan je od najboljih – pobedio je u različitim testovima kamere. Neki korisnici su odlučili za modele sa duplom kamerom, koje su glavno oružje Insta-fotografa.

Kada je u pitanju fotografija, iPhone-i su očigledno jedni od najpopularnijih uređaja, nešto što Apple ne može dovoljno da naglasi. Prisetimo se samo ‘Shot on iPhone’ slogana koji je predstavljen pre nekoliko godina. Slike snimljene tokom te kampanje su postavljene na plakate, čime su naglašene sposobnosti kamere.

Čini se da uzbuđenje fotografskim sposobnostima nikada ne prestaje, budući da Apple redovno objavljuje snimke o toj temi, pri čemu upoznaju korisnike sa novim tehnikama.

Usporite vreme. Baš tamo gde ga želite.

iPhone X i iPhone 8 modeli mogu usporiti snimak na 240 slika u sekundi, što vam omogućava da pauzirate čak i delić sekunde. Slo-Mo način rada koristi automatski algoritam za usporavanje najdinamičnijih delova snimka, kako bi ih mogli uređivati bilo kada.

Uhvatite trenutak. Sačuvajte ono što vidite.

Jeste li upoznati sa hashtagom #instafood? Neki obroci izgledaju toliko ukusno, dok su drugi jednostavno dosadni. Zašto su fotografije gastro bloggera tako dobre? Zato što oni fotografišu s visine i zbog načina na koji koriste osvetljenje. To nije lako, ali možete pokušati ako u Settings uključite Grid. Naravno, trebate pronaći i pravi ugao kako bi snimili fotografiju bez ikakve senke nad njom.

Stvorite kontrast. Naglasite vašu temu. Izvucite boje.

Nije sve crno-belo, ali vaše fotografije mogu biti. Izvorna aplikacija Camera na iPhone-u ima nekoliko različitih filtera, tako da možete videti rezultate čak i pre snimanja fotografije. Takođe, sa ekspozicijskim sliderom možete jednostavno podesiti kontrast na fotografiji i učiniti crnu i belu boju izraženijima.


Article source: http://imagazin.rs/novi-apple-saveti-o-fotografiji-video/