Nove mogućnosti Microsoft Dynamics 365 i Microsoft Power Platform

0
116
nove-mogucnosti-microsoft-dynamics-365-i-microsoft-power-platform

Na današnjem događaju Microsoft Business Applications Launch, započeta je druga faza lanca novih mogućnosti za Microsoft Dynamics 365 i Microsoft Power Platform, period od šest meseci tokom kojeg će biti pušteno na tržište stotine novih i unapređenih funkcionalnosti, u vremenskom periodu između oktobra 2023. i marta 2024.

Ova faza uvođenja predstavlja stotine novih mogućnosti širom Microsoft Power Platform aplikacija, uključujući unapređene mogućnosti u upravljanju, administraciji i razvoju profesionalnih veština. Unapređenja za Dynamics 365 uključuju inovacije koje pomažu zaposlenima da budu produktivniji, stvore izvanredna iskustva za korisnike, prodube odnose i ostvare značajan rast u poslovanju. Ova faza takođe sadrži nove mogućnosti veštačke inteligencije u Copilot-u – kojeg je sada iskusilo više od 130.000 organizacija – koji pomaže u poboljšanju uvida, uštedi vremena i unapređenju kreativnosti u Dynamics 365 i Microsoft Power Platform.

Pratite lansiranje događaja uživo ili na zahtev, da biste dobili kratki pregled nove faze lansiranja, kao i priliku da vidite kako organizacije poput Nestle, Kodak Alaris, Northern Trust, Centrice, Spark NZ, Domino’s Pizza UK and Ireland i Suffolk koriste ove mogućnosti za ostvarivanje transformacija u svom poslovanju.

Neki od tema tokom događaja uključuju:

– Nova era AI-unapređene korisničke podrške i podrške na terenu

– Transformacija planiranja resursa preduzeća uz pomoć AI-a

– Unapređenje korisničkog iskustva putem AI-unapređene transformacije

– Vođenje nove ere razvoja niskokodnih aplikacija uz pomoć AI-a pomoću Microsoft Power Platform

Nova era AI-unapređene korisničke podrške i podrške na terenu

Kao štit odanosti korisnika, agenti za podršku i timovi na terenu, trebaju pristup informacijama i uvidima kako bi razumeli potrebe korisnika i pravilno odgovorili na njih. Nove mogućnosti Copilot-a za Microsoft Dynamics 365 Customer Service i Microsoft Dynamics 365 Field Service pomažu u smanjenju vremena utrošenog na uobičajene zadatke, kao i u unapređenju radnog okruženja za korisničku službu. Unapređenja uključuju poboljšanu funkcionalnost inbox-a, redizajnirano iskustvo glasa, poboljšanu saradnju putem Microsoft Teams-a i integrisanu dijagnostiku za administratore – sve sa ciljem povećanja produktivnosti agenata i operativne efikasnosti.

Tokom sesije koju je vodio Džef Komstok, potpredsednik korisničke službe, prikazali smo kako Copilot pomaže u procesima korisničke podrške i usluga na terenu, uključujući samousluživanje korisnika, putem različitih kanala.

Takođe smo otkrili kako klijenti poput Northern Trust Corporation, vodeće institucije za upravljanje bogatstvom i imovinom, mogu koristiti Copilot kako bi pomogli timu za korisničku podršku u zadacima koji se kreću od pregleda računa do istrage slučajeva i zaključnih radnji nakon rešavanja problema. Northern Trust Corporation je priznat ne samo po inovativnim finansijskim uslugama, već i po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti korisničkoj podršci. Sa Dynamics 365 Customer Service kao čvrstim osloncem na svom putu, najnovije mogućnosti u drugoj fazi lansiranja mogu pomoći timu za korisničku podršku u Northern Trust-u da bude još efikasniji, efektivniji i usmeren na korisnika, da učini njihov radni tok efikasnijim i poboljša svoju sposobnost za pružanje pravovremene i tačne podrške korisnicima.

Sesija je takođe dublje istražila domen podrške na terenu, gde Centrica, globalna energetska kompanija, uspešno upravlja svojim velikim timom od 12.000 terenskih operatera koristeći nove mogućnosti Dynamics 365 Field Service, optimizujući procese od dodeljivanja zadataka do rešavanja problema.

Više informacija o mogućnostima release wave 2 za Dynamics 365 Customer Service i Field Service možete pronaći na release planeru.

Transformacija planiranja resursa preduzeća uz pomoć AI-a

Nova faza lansiranja koristi AI, automatizaciju i analitiku kako bi organizacijama pomogla da ostvare veću operativnu efikasnost u oblastima finansija, lanca snabdevanja i operacija – mogućnosti koje poboljšavaju vidljivost, automatizuju procese, proširuju pokrivenost i pružaju više integrisano iskustvo u različitim odeljenjima.

Unapređenja u Microsoft Dynamics 365 Finance uključuju generalnu dostupnost proširenog planiranja i analize, koja objedinjuje operativno i finansijsko planiranje radi kontinuiranog planiranja, delovanja i analize. Takođe, generalna dostupnost poslovne analitike učvršćuje finansijsko izveštavanje tako što centralizuje podatke iz više poslovnih procesa i prikazuje ih u jednostavnom korisničkom interfejsu.

Unapređenja u Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management uključuju poboljšanja u planiranju potražnje, kao i u procesima od nabavke do plaćanja. Copilot će sada predlagati akcije koje mogu pomoći agentima za nabavku da donesu bolje odluke u odgovoru na nove i ažurirane informacije koje utiču na otvorene porudžbine.

Na lansiranju događaja, Georg Glantschnig, potpredsednik AI ERP, prikazao je kako Domino’s Pizza UK i Irska poboljšavaju tačnost planiranja potražnje koristeći AI. Ove nove funkcionalnosti značajno su poboljšale njihovu sposobnost da posluže više korisnika tako što precizno planiraju potrebe za hranom, istovremeno smanjujući otpad hrane i unapređujući ekološku održivost kroz efikasnije operacije u objektima. Takođe, proces ispunjavanja porudžbina doživeo je značajno unapređenje zahvaljujući Copilot-u.

Takođe smo prikazali kako Spark NZ, najveći telekomunikacioni i digitalni servisni provider na Novom Zelandu, transformiše svoje finansijske i operativne procese sa Microsoft Dynamics 365. Sada može automatizovati mnoge od svojih finansijskih procesa – uključujući procesiranje računa dobavljača, automatsko prebiranje transakcija u stranoj valuti, konciliaciju transakcija, fakturisanje i kompleksne porezne izračune. Ljudski resursi takođe mogu pojednostaviti procese, od zapošljavanja do zahteva za odmor i praćenja.

Detaljnije informacije o planovima za Dynamics 365 Finance, Supply Chain Management, Project Operations i Human Resources možete pronaći na release planner-u.

Unapređenje korisničkog iskustva putem AI-unapređene transformacije

Sa Microsoft Dynamics 365 Sales, Microsoft Dynamics 365 Customer Insights i Copilot-om, možete koristiti podatke i uvide koje su ranije bili skriveni, otključati mogućnosti do kojih se ranije nije moglo doći i postići nove nivoe produktivnosti i saradnje.

Nova faza lansiranja uvodi različite rešenja koja pomažu tržišnim stručnjacima i prodajnim profesionalcima da koriste Copilot kako bi produbili razumevanje ciljne grupe korisnika, unapredili procese angažovanja i gurnuli granice u kreiranju izvanrednih korisničkih iskustava.

Na završnom predavanju, Lori Lamkin, potpredsednica za korisničko iskustvo, prikazala je kako Kodak Alaris, globalna tehnološka kompanija, efikasno koristi Copilot u okviru Dynamics 365 Sales i Customer Insights. Iskorišćavanjem novih mogućnosti veštačke inteligencije, uspela je da pristupi prethodno skrivenim podacima kako bi ciljala svoju ciljnu grupu, otključala mogućnosti do kojih se ranije nije moglo doći. Koristeći Copilot, mogla je da kreira jedinstveni personalizovani sadržaj kako bi korisnike informisala o svojim uslugama i lako uspostavila nove nivoe produktivnosti i povezanosti s korisnicima, privlačeći nove poslovne prilike kao nikada ranije.

Za više detalja, pregledajte planove za izdanje za Dynamics 365 Sales i Dynamics 365 Customer Insights.

Vođenje nove ere razvoja niskokodnih aplikacija uz pomoć Microsoft Power Platform

Copilot u Power Platform-u otvara novu eru razvoja aplikacija uz pomoć umetne inteligencije. Funkcionalnosti Copilot-a u drugoj fazi lansiranja omog

Read More