Nove glasine otkrivaju da Switch 2 izlazi marta 2025. godine

0
64
nove-glasine-otkrivaju-da-switch-2-izlazi-marta-2025.-godine

Od početka 2024. godine, mnogo smo čuli o Nintendo Switch 2. Prvo se nagađalo da će naslednik biti izdat krajem 2024. godine, ali je nedavni izveštaj tvrdio da sada cilja na lansiranje u prvom kvartalu 2025. godine, što su potvrdili i novi izvori.

Prema novom izveštaju Nikkeija, konzola je zakazana za izlazak u martu 2025. godine. S obzirom da se gotovo svi izvori slažu sa rano planiranim lansiranjem 2025. godine, sledeća Nintendo konzola verovatno neće stići ove godine. Međutim, Nikkei je takođe otkrio razlog za očigledno kašnjenje.

Sugerisano je da će Nintendo Switch 2 pratiti sličan funkcionalni dizajn kao original. Sa funkcionalnošću za priključivanje i ručno korišćenje, hardver će biti odmah prepoznatljiv postojećim korisnicima Nintenda.

Iako će fanovi možda biti razočarani novim vremenskim okvirom za lansiranje, kašnjenje je bilo neophodno iz nekoliko razloga. Nintendo želi da se uveri da ima dovoljno zaliha da zadovolji potražnju za prvu godinu.

Kompanija navodno planira 10 miliona jedinica za svoju prvu fiskalnu godinu. Štaviše, želi da se uveri da Nintendo Switch 2 dolazi sa solidnom prvom linijom.

Ne tako davno, konzole poput Xbox Series S|X nisu imale mnogo toga da ponude u pogledu ekskluzivnih igara za lansiranje, pa Nintendo nije voljan da napravi istu grešku.

Read More