Nova virtuelna stvarnost: Microsoft Mesh u okviru Teams aplikacije

0
100
nova-virtuelna-stvarnost:-microsoft-mesh-u-okviru-teams-aplikacije

Summary

Nova Teams funkcija u okviru Microsoft-ove platforme Mesh donosi revoluciju u načinu na koji se zaposleni povezuju i sastaju tokom online radnih sastanaka. Ova inovacija omogućava da se njihovi avatari kreću i sastaju na virtuelnom prostoru, čak i ako su […]

Nova virtuelna stvarnost: Microsoft Mesh u okviru Teams aplikacije

Nova Teams funkcija u okviru Microsoft-ove platforme Mesh donosi revoluciju u načinu na koji se zaposleni povezuju i sastaju tokom online radnih sastanaka. Ova inovacija omogućava da se njihovi avatari kreću i sastaju na virtuelnom prostoru, čak i ako su fizički razdvojeni.

Firma Accenture i farmaceutska kompanija Takeda već su testirali ovu platformu i rezultati su impresivni. Prema rečima Lea Barele, glavnog tehnološkog direktora kompanije Takeda, njihovi sastanci su postali mnogo kolaborativniji i uzbudljiviji. Nova funkcionalnost pruža mogućnost stvaranja različitih virtuelnih prostora, koji se mogu prilagoditi dodavanjem različitog sadržaja poput video snimaka i logotipa.

Microsoft Mesh koristi Unity platformu za 2D i 3D razvoj kako bi dodatno poboljšao virtuelno iskustvo. Poslodavci mogu koristiti ove alate da organizuju online događaje, kao što su timbilding aktivnosti, konferencije ili trening sesije, gde će avatari zaposlenih biti pozvani da učestvuju. Trenutno je Microsoft Mesh dostupan samo na desktop računarima i na Meta Quest VR uređajima.

Microsoft pruža šestomesečni besplatni probni period za sve korisnike koji imaju poslovne ili preduzetničke pakete. Cene se kreću od 4 dolara po korisniku mesečno za Microsoft Teams Essentials, do 57 dolara po korisniku mesečno za Microsoft 365 E5. Ova nova funkcionalnost omogućava kompanijama da unaprede način na koji sarađuju i povezuju svoje zaposlene, nudeći im jedinstveno virtuelno iskustvo.

FAQ

P: Šta je nova Teams funkcija u okviru Microsoft-ove platforme Mesh?

O: Nova Teams funkcija u okviru Microsoft-ove platforme Mesh omogućava zaposlenima da se povezuju i sastaju tokom online radnih sastanaka putem svojih avatara na virtuelnom prostoru, čak i ako su fizički razdvojeni.

P: Kako je firma Accenture iskoristila ovu platformu?

O: Firma Accenture je testirala ovu platformu i njihovi rezultati su impresivni. Kroz korišćenje nove funkcionalnosti, njihovi sastanci su postali mnogo kolaborativniji i uzbudljiviji.

P: Koji alat Microsoft Mesh koristi za poboljšanje virtuelnog iskustva?

O: Microsoft Mesh koristi Unity platformu za 2D i 3D razvoj kako bi dodatno poboljšao virtuelno iskustvo.

P: Ko može koristiti Microsoft Mesh?

O: Microsoft Mesh je trenutno dostupan samo na desktop računarima i na Meta Quest VR uređajima.

P: Kakve su cene korišćenja Microsoft Mesh-a?

O: Microsoft pruža šestomesečni besplatni probni period za sve korisnike koji imaju poslovne ili preduzetničke pakete. Cene se kreću od 4 dolara po korisniku mesečno za Microsoft Teams Essentials, do 57 dolara po korisniku mesečno za Microsoft 365 E5.

Definitions:

– Microsoft Mesh: Platforma koja omogućava zaposlenima da se povezuju i sastaju tokom online radnih sastanaka putem svojih avatara na virtuelnom prostoru.

Related links:

Microsoft

Read More