Nova PUBG mapa u prvoj polovini 2018.

Naredno ažuriranje sadržaja za PC verziju igre PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) je odloženo zbog napora koji se ulažu u borbi protiv čitera u igri.

Na PUBG Steam stranici je objašnjeno da su veće funkcije i ažuriranja sistema odloženi jer se razvojni tim fokusira na anti-cheating mere. Ovo uključuje blokiranje programa za varanje ili pomaganje u igri, a opcija je na snagu stupila ranije ovog meseca.

PUBG tim još uvek nije bio u prilici da objavi roadmap koji pokazuje očekivani sadržaj za prvu polovinu godine, a obećao je da će ovo doneti tokom marta, uz tizer potpuno nove mape. Takođe, uskoro se očekuju i izmene za matchmaking, koji će sortirati korisnike prema pingu, umesto ranije predloženog region lock-a. Po novom sistemu, igrači sa nižim pingom bi imali prednost u popunjavanju partija, što bi trebalo da rezultuje time da u mečevima učestvuju igrači sa sličnim pingom. Na ovaj način bi se izbegle situacije u kojima preveliki ping jednog igrača negativno utiče na igrače sa nižim pingom., uzrokujući neregistrovanje pogodaka, ili pogotke iza zidova i prepreka.

PlayerUnknown’s Battlegrounds nastavlja da ostvaruje rekordnu prodaju, ali u igri se takođe primećuje pad aktivnih PC korisnika. Jedan od uzroka ovog pada su svakako problemi sa čiterima, koje kompanija pokušava da reši.

Izvor: IGN

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/nova_pubg_mapa_u_prvoj_polovini_2018-75073