Nova Porsche baterija ima autonomiju od skoro 1300 kilometara

0
70
nova-porsche-baterija-ima-autonomiju-od-skoro-1300-kilometara

Porsche je dugo bio poznat po elegantnim, sportskim automobilima, ali najnoviji projkat ove nemačke kompanije fokusira se na performanse električnih vozila i automobil koji može da pređe 1.287 kilometara sa bez potrebe za dopunom baterije.

To je svkako blizu gornje granice kilometraže koju električni automobili danas mogu da ostvare, što dokazuje da veliki proizvođači automobila ulažu u budućnost električnih vozila.

Porsche je pojačao investicije u tehnologiju čvrstih baterija kako bi napravio bateriju sa 50% većom energetskom gustinom, što bi značilo da može da traje dosta duže od baterija većine drugih električnih vozila. Ta tehnologija bi takođe mogla da dovede i do kraćeg vremena punjenja. Iako se ove nove baterije još uvek ne ugrađuju u vozila koja su dostupna na tržištu, to se očekuje u bliskoj budućnosti.

Porsche je odlučan u nameri da poboljša prodaju električnih modela, a u ovoj kompaniji tvrde da očekuju da do 2030. godine više od 80% njihove prodaje čine električna vozila. Ti ciljevi, u kombinaciji sa činjenicom da je Porše poznati brend luksuznih automobila, mogli bi da dovedu do generalnog povećanja prodaje električnih vozila širom sveta.

Read More